Relaties met ander stellen kunnen onze relaties groeien

Een van de grootste uitdagingen voor stellen is om te bepalen hoe je je tijd gaat doorbrengen. Breng je je tijd alleen met elkaar door, alleen zonder je partner, elke partner met individuele vrienden, met je gezin of met andere stellen? Het is algemeen bekend dat mensen met vrienden langer, gezonder en gelukkiger leven. Vrienden houden ons scherp, sociaal betrokken en mentaal actief.

Romantische liefdesrelaties ontwikkelen zich niet in een in het luchtledige. Ze ontwikkelen zich en veranderen binnen een grotere omgeving.Het is belangrijk is voor een individu om vrienden te hebben, maar het is ook belangrijk voor een stel om vrienden te hebben. Net zoals vrienden ons individuele leven verrijkt, kunnen vriendschappen met andere paren het leven van een relatie verrijken.

Gratis kennismakingsgesprek

Vriendschap met een ander stel kunnen een slechte relatie niet goed maken

Vriendschappen helpen ons om als individu te groeien, zodat we goede partners kunnen zijn. Koppelrelaties helpen onze relaties te groeien zodat ze een levenslange vervulling van onze diepste verlangens kunnen worden.Als je interessante koppels in je leven hebt, heb je verschillende perspectieven en kan het gesprek zich uitbreiden en voel je je interessanter en zelfverzekerder.

Een duurzame liefdesrelatie kan toch soms isolerend aanvoelen. Het ontwikkelen van vriendschappen met andere toegewijde koppels kan een ondersteuningssysteem zijn van gelijkgestemde mensen creëren. Je hebt mensen in de buurt nodig die begrijpen wat je als stel doormaakt, en dat zul je niet makkelijk vinden met alleenstaande mensen. Wie wil er niet aan herinnerd worden dat andere stellen dezelfde ervaringen doormaken. Het is ook belangrijk om te zien dat de meningsverschillen waarmee je als relatie wordt geconfronteerd ook door andere stellen wordt ervaren.

Vriendschap met een ander stel kunnen een slechte relatie niet goed maken, maar ze kunnen een goede relatie wel beter maken.Stellen die het meeste halen uit vriendschappen met andere stellen zijn stellen die emoties delen zonder te oordelen door ze enkel te erkennen. Ze geven een diepe verbinding.

Maar niet elk stel is daar in geïnteresseerd. Sommige mensen hebben liever gewoon plezier en zien het als een pauze van hun drukke en stressvolle leven. Daar niets mis mee is. Om het grootste voordeel van stellenvriendschap te krijgen is wel een zekere mate van kwetsbaarheid nodig.

Hoe creëer je een vriendschap die dichtbij voelt?

Vriendschap met een ander stel versterkt ook je eigen relatie

Vriendschappen zijn onmiskenbaar belangrijk voor de gezondheid, de levensduur en het welzijn van een individu, maar ze kunnen even belangrijk zijn voor de gezondheid en het geluk van een stel. Net zoals een vriend een spiegel kan bieden, kan een ander stel een reflecterend team bieden dat de groei van een relatie ondersteunt of belemmert.

Bevriend zijn met een ander stel heeft voor je relatie voordelen. Zo ben je positiever over je eigen partner in het gezelschap van gemeenschappelijke vrienden. Een vriendschap met een ander stel heeft een paar unieke voordelen.

Het versterkt je relatie zoals:

 • Allereerst vormen andere stellen een inspiratiebron – zowel in positieve als in negatieve zin. ‘Laten we afspreken dat we nooit zo op elkaar zullen vitten als ………’ kun je na een gezamenlijk etentje verzuchten. Of je kunt juist inspiratie putten uit de manier waarop zij rustig over hun meningsverschillen praten in plaats van elkaar verbaal te lijf te gaan.
 • Je identiteit als koppel wordt verstevigd in het contact met andere stellen.
 • Door een stellenvriendschap ga je je partner met andere ogen zien. Uit onderzoek onder oudere koppels blijkt dat mensen het positiefst over hun ­partner zijn in het gezelschap van gemeenschappelijke vrienden.
 • Hoe meer andere stellen met een koppel bevriend is, hoe gelukkiger het is met de eigen relatie.
 • Je leert kijken naar de patronen in je relatie
 • Je ontdekt hoe je negatieve patronen kunt doorbreken
 • Je kunt leuke dingen samendoen en ziel en zaligheid met elkaar delen.

Bouw veiligheid in voor je relatie en je geliefde

Vriendschappen met andere stellen zijn gebaseerd op het hebben van dingen die je met elkaar gemeenschappelijk hebt maar zijn ook gebaseerd op veiligheid van je relatie en je geliefde.

Als je voor vriendschappen kiest met ander stellen, vergeet dan vooral je eigen relatie niet te koesteren en te beschermen. Je hebt een basis nodig van vertrouwen en toewijding om lange levensduur van je relatie en je vriendschappen te garanderen. Bouw veiligheid op rond je relatie en geef er genoeg om om het koste wat kost te beschermen. Een liefdevol relatie en goede vriendschappen kunnen naast elkaar bestaan ​​als je voorzichtig bent en weet dat je emotionele en fysieke grenzen niet overschrijdt.

Wanneer vriendschap grenzen overschrijd en ongepast worden, kan een relatie snel op zijn kop worden gezet en binnenstebuiten worden gescheurd. Daarom kunnen stellen baat hebben bij het aanleggen van duidelijke grenzen om hun relatie te beschermen.

Wat zijn aandachtspunten om je relatie niet in gevaar te brengen.

 1. Vriendschappen bedreigen een relatie als jij of je partner zich ongemakkelijk voelt. Als je partner zich zenuwachtig voelt door de vriendschap dan is het belangrijk zijn of haar gevoelens erkennen en erover praten. Laat je partner uiteindelijk zien dat zijn of haar behoeften het belangrijkst voor je is.
 2. Je kunt grenzen stellen rond de instellingen waar je met uw elkaar communiceert. Misschien voelt je partner zich op zijn of haar gemak bij bepaalde instellingen, maar ongemakkelijk bij anderen. Ontdek wat je geliefde ontspannen en comfortabel maakt over jullie vriendschap en wat hem of haar ongemakkelijk en angstig maakt.
 3. Praat altijd op een positieve manier over je partner in de vriendschap en breng je partner niet in een oncomfortabele situatie. Besluit nu om niet betrokken te raken in situaties waar je in de verleiding kunt voelen om negatief over hem of haar te praten met een lid van het andere het andere stel.
 4. Is de vriendschap oneervol of respectloos voor jou of je partner? Is de vriendschap destructief? Heeft het ander stel een negatieve invloed op je relatie? Brengt het ander stel onrust in je relatie? Roept de vriendschap zorgen op en maakt dat jij of je partner zich me bedreigd voelt. Als je op een van deze vragen ja hebt geantwoord, is het tijd voor een serieuze gesprek met je partner.
 5. Je wilt een eerlijke dialoog openen over je angsten en aarzelingen met betrekking tot jullie vriendschap. Wees geduldig en compassievol met je partner. Er kan een aarzeling zijn om de toon van de vriendschap te veranderen, er grenzen aan te stellen of (in ernstige gevallen) te beëindigen.
 6. Jullie energie en jullie focus moeten eerst op je relatie liggen, het kostbaarste wat je kunt beschermen. Vriendschappen onderhouden die schadelijk zijn voor je relatie zijn contraproductief voor dit doel.

Hoe kunnen stellen vrienden worden met andere stellen?

Praat als stel over soorten vriendschappen die je samen zoekt. Het is belangrijk dat je  begrijpt wat je partner zoekt in een vriendschap. Door vooraf hierover te praten ga je als stel vanuit verbondenheid vriendschap aan met andere stellen. Sommige stellen willen een diepere emotionele band delen of anderen willen alleen uitgaan en plezier hebben.

Houd je verwachtingen realistisch en houdt rekening met de  behoefte van alle 4. Telkens wanneer je de partner  een vriend(in) voorstelt, begin je op nul bij hun vriendschap. Deze nieuwe vriendschap zal tijd kosten – en het is ook OK als ze alleen maar vriendelijke kennissen blijven.

Als je eenmaal weet naar wat voor soort vriendschap jullie op zoek zijn, kun jullie overwegen om naar een gezamenlijk activiteit te zoeken die iedereen leuk vind. Het is een goede manier om vriendschappen te sluiten en te verdiepen.

De kans is groot dat een van jullie of jullie al een paar vrienden hebben die een relatie hebben. Als je al een vriend hebt die een partner heeft, kijk dan of ze misschien geïnteresseerd zijn om met z’n tweeën iets leuks te doen. Als je samenkomt met een nieuw stel en om een ​​of andere reden is er spanning, accepteer dat. Vriendschap met een ander stel moet groeien.

Kies samen een leuke activiteit. Kies een ​​activiteit die iedereen bezig houdt, maar wat tijd geeft voor een gesprek. Een film is misschien nog niet een geweldig eerste uitje als stellen en uit eten gaan kan het gesprek te veel onder druk zetten. Kies een ander evenement of doe iets actiefs, zoals mini golfen of bowlen.

Maak nu meteen afspraak voor een gratis Kennismakingsgesprek

Wil je begeleiding bij het proces waar jij of jullie samen in zitten dat kan.

Soms is ook een professioneel steuntje in de rug nodig om weer uit het dal te klimmen. Wanneer de tijd daarvoor rijp is bepaal je helemaal zelf.

Met een kennismakingsgesprek kun je dit onderzoeken.

Heb je nog vragen of wil je onderzoeken of Heart Connection iets voor je kan betekenen vraag dan naar een gratis kennismakingsgesprek. https://heartconnection.nl/gratis-gesprek

Dit gesprek biedt de gelegenheid om vrijblijvend kennis te maken en te kijken of het klikt. Het kennismakingsgesprek is bedoeld te onderzoeken waar je hulp bij nodig hebt en of Heart Connection je de juiste hulp kan bieden. Een kennismakingsgesprek duurt een uur tot 1,5 uur.

Aarzel niet om contact op te nemen.

Heart Connection

Peter(PLAM) van der Ven

Lilia(LV) van der Ven-Rayos

LoopbaanCoach & LifeCoach

Relatietherapie & Gezinstherapie

Email:     plamvdven@outlook.com

Website: www.heartconnection.nl

06-51404331 of 070-3960265

 

 

 

Hoe ontwikkel je veilige vriendschap met andere stellen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *