Persoonlijke en veilige aanpak per stel

De houd me vast relatiecursus kan ook zonder andere stellen erbij gevolgd worden. De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten.De ‘Houd me Vast’ cursus wordt helemaal op jullie situatie afgestemd. De privécursus is uitgebreider dan de groepscursus. We gaan dieper in op wat er speelt binnen jullie relatie. De relatiecursus die jullie volgen is dus maatwerk. De relatiecursus ‘Houd me Vast’ in privévorm is het hele jaar te volgen.

Voor wie?

De privérelatiecursus ‘Houd me vast’ is voor alle stellen in een serieuze relatie. Jullie kunnen getrouwd zijn, samen of apart wonen, jong of oud zijn, hetero- of homoseksueel zijn, in een langdurige relatie zitten of net het stadium van verliefdheid voorbij zijn. Het enige dat uitmaakt is dat jullie beiden bereid zijn om stil te staan bij jullie relatie en aan de versterking van jullie verbinding te werken.

De cursus biedt stellen een plek om in alle rust stil te staan bij de sterke en minder sterke kanten van hun relatie. Samen werken jullie aan het herstellen, versterken en bewaren van jullie wederzijdse liefde.

Onderwerpen in de Houd me vast cursus zijn:

  1. Wat is liefde?
  2. Hoe spelen emoties en hechting een rol in de liefde?
  3. Waar gaat het vaak mis?
  4. Opsporen van (destructieve) patronen 
  5. Ontdekken van zere plekken uit eigen geschiedenis
  6. Bouwen aan een veilige basis
  7. Leren hoe je moeilijke dingen samen kunt bespreken

Het ‘Houd me vast’-programma kent een vaste structuur en bestaat uit acht bijeenkomsten. Tijdens de bijeenkomsten werken we met videomateriaal, oefeningen & huiswerkopdrachten. Het is vooral de bedoeling dat je met je partner aan de slag gaat!

Wat is de achterliggende visie?

Wij hebben de aangeboren behoefte om verbonden te zijn met iemand die van ons houdt, die er voor ons is en bij wie we ons veilig voelen. Het heikele punt bij paren met relatieproblemen is dat ze die verbondenheid bedreigd zien. Ze maken ruzie over troep in huis of omdat de ander altijd werkt, maar in feite gaat het om de angst niet meer belangrijk te zijn voor je geliefde en uiteindelijk elkaar te verliezen. Paren voelen zich te kwetsbaar om dat rechtstreeks tegen elkaar te zeggen en vervallen in verwijten of schijnbare onverschilligheid.

Wat zijn jullie relatiepatronen?

Er ontstaan patronen, waarbij bijvoorbeeld de een de ander achtervolgt met kritiek in een poging hem te laten inzien dat er geen echt contact meer is. De ander krijgt daardoor het gevoel dat hij faalt en niks goed kan doen en trekt zich terug, waarna de partner haar pogingen om tot hem door te dringen nog heftiger en emotioneler hervat. In het programma Houd me vast leren paren die voelen hoe de liefde hun ontglipt, dit patroon te doorzien. Ze leren hun (hechtings)angsten en behoeften te voelen en te uiten naar elkaar, en ervaren opnieuw dat ze van elkaar houden. Ze doen dat in zeven stappen, met zeven gesprekken die staan uitgewerkt in het boek Houd me vast, dat de paren voor de cursus als ‘huiswerk’ moeten lezen

Aanmelden voor de privérelatiecursus

Als jullie interesse hebben in de privécursus dan maak ik graag van tevoren met kennis met jullie tijdens een gratis kennismakinggesprek.

Tijdens het kennismakingsgesprek krijgen jullie de gelegenheid om kosteloos en vrijblijvend kennis met mij te maken en te kijken of er een klik is. Tijdens het gesprek geef ik uitleg over de relatiecursus. Tevens beantwoord ik al de vragen die jullie mochten hebben.

Maak nu meteen afspraak voor een gratis Kennismakingsgesprek

Wil je begeleiding bij het proces waar jij of jullie samen in zitten dat kan.

Soms is ook een professioneel steuntje in de rug nodig om weer uit het dal te klimmen. Wanneer de tijd daarvoor rijp is bepaal je helemaal zelf.

Met een kennismakingsgesprek kun je dit onderzoeken.

Heb je nog vragen of wil je onderzoeken of Heart Connection  iets voor je kan betekenen vraag dan naar een gratis kennismakingsgesprek. https://heartconnection.nl/gratis-gesprek

Dit gesprek biedt de gelegenheid om vrijblijvend kennis te maken en te kijken of het klikt. Het kennismakingsgesprek is bedoeld te onderzoeken waar je hulp bij nodig hebt en of Heart Connection  je de juiste hulp kan bieden. Een kennismakingsgesprek duurt een uur tot 1,5 uur.

Aarzel niet om contact op te nemen.

 Heart Connection

Peter(PLAM) van der Ven

Lilia(LV) van der Ven-Rayos

LoopbaanCoach & LifeCoach

Relatietherapie & Gezinstherapie

Email:     plamvdven@outlook.com

Website: www.heartconnection.nl

06-51404331 of 070-3960265