Teamspeler coaching

Teamspeler gevraagd

Een teamspeler wordt in onze samenleving steeds meer gevraagd. Niet alleen in de werksfeer maar ook in de privésfeer in je relatie, gezin of grootfamilie. Maar hoe wordt je een echte teamspeler? In steeds meer functieprofielen komt ‘het zijn van een goede teamspeler’ nadrukkelijk naar voren. Maar in de praktijk blijkt het niet eenvoudig uzelf of anderen op dit terrein te helpen ontwikkelen.

Wat is een teamspeler? Dat is iemand die goed is in samenwerken binnen een groep van mensen die zich laten voorstaan op hun verantwoordelijkheidsbesef en geen egotripper. Een teamspeler heeft de bereidheid om de tekortkomingen van een ander teamlid onbaatzuchtig te compenseren in het belang van het hele team. Een egotripper is tegenovergesteld omdat hij/zij alleen uit is op eigen succes

Een goede teamspeler moet zichzelf goed kennen, maar verplaatst zich ook in de andere leden van het team. Hij of zij voelt zich verantwoordelijk voor het geheel en kijkt voortdurend naar de eigen bijdrage daaraan. Hij of zij springt in waar nodig is, past zich aan en draagt bij aan een goede sfeer.

Een goede teamspeler heeft zelfkennis, is betrokken en hulpvaardig. Daarnaast zijn er nog 6 kenmerken waar je een teamspeler aan kan herkennen. Deze vind je hieronder. Over hoeveel ervan beschik jij er?

Bent jij een teamspeler of solist?

De invalshoek van een teamspeler is wij en samen. Dat is de norm en de behoefte van een teamspeler De solist heeft die behoefte niet zo. De gedachte om alles samen te willen doen benauwt hem zelfs.

Een goede teamspeler werkt het liefst zoveel mogelijk samen. Hij denkt in ‘wij, het team’ en praat ook zo. Terwijl een solist in de ik vorm praat en denkt. Wat de teamspeler belangrijk vindt – zoveel mogelijk samendoen – komt niet over bij de solist. Integendeel zelfs. De solist vindt juist dat hij beter kan werken als hij alles alleen doet. Hij begrijpt dan ook niet waarom je per sé samen moet werken.

Wanneer ben je een goede teamspeler?

Dit is een lastige vraag, omdat er geen eenduidig antwoord op te geven is. Er zijn namelijk verschillende taken binnen een team, waar verschillende karaktereigenschappen voor nodig zijn.

Je kunt bijvoorbeeld een goede teamspeler zijn, omdat jij altijd het zonnetje in huis bent. Met jouw enthousiasme motiveer jij je teamgenoten om vol voor de einddoelstelling te gaan. Ben je juist ingetogen en gestructureerd? Ook dan ben jij een goede teamspeler, omdat jouw structuur voor rust en zekerheid zorgt binnen het team.

Eigenschappen teamspeler

Een goede teamspeler heeft zelfkennis, is betrokken en hulpvaardig. Daarnaast zijn er nog 6 kenmerken waar je een teamplayer aan kan herkennen. Deze vind je hieronder. Over hoeveel ervan beschik jij er?

1. Ken jezelf

Zelfkennis hebben is belangrijk in een team; de belangrijkste rol die je wil en ook goed kan spelen moet duidelijk zijn. Ben je goed in organiseren of juist in details? Ben je creatief, controlerend of praktisch? Kan je de anderen hiermee aanvullen? Door heel goed te weten waar je wel en geen energie van krijgt kun je jezelf veel beter plaatsen in een team.

2. Empatisch vermogen

Verplaats je in de andere teamleden / collega’s, kijk hoe ze hun rol spelen en luister goed naar ze. Je kan altijd van de anderen leren. Een goede teamplayer toont interesse in de anderen en stelt goede open vragen. Vraag bijvoorbeeld niet oppervlakkig naar: Hoe gaat het met je?.

3. Hulpvaardig

Help waar nodig is, zonder zelf in de knel te komen. Een teamplayer maakt tijd voor zijn of haar collega’s. Let daarbij op dat je niet het werk gaat overnemen, maar geef ze de kennis en middelen om zelf hun taak af te ronden. Moedig anderen ook aan. Jullie moeten met vereende krachten het proces tot een goed einde brengen.

4. Aanpassingsvermogen

In een team moet je je aanpassen en niet verwachten dat anderen zich altijd aan jou aanpassen. Als je tijdens een vergadering merkt dat de meerderheid van het team een andere kant op wil, accepteer dat dan en kijk hoe je in die nieuwe richting het maximale uit jezelf kunt halen. Natuurlijk moet je hierbij wel gezonde grenzen aangeven.

5. Communicatief vaardig

Om jezelf te profileren zijn communicatieve vaardighedenbelangrijk, zowel mondeling als schriftelijk. Schrijf en spreek in correct Nederlands, dan nemen mensen je eerder serieus. Wees helder waar je staat in de groep, geef duidelijk je standpunt en grenzen aan en bedenk: humor kan wonderen verrichten voor de sfeer. Af en toe een grapje maken op de werkvloer kan prima.

6. Oplossingsgericht

Neem vanaf het begin je eigen verantwoordelijkheid in de groep serieus. Als jij ie werk niet goed hebt gedaan of daarvoor niet de juiste middelen had, dan had jij dit moeten aangeven en zelf actie moeten ondernemen. Geef jezelf af en toe feedback, kijk naar je eigen rol bij een conflicten wijs niet naar anderen. Probeer zoveel mogelijk in oplossingen te denken, niet in problemen. Houd altijd het einddoel in het oog en streef naar optimale samenwerking.

Jezelf leren kennen als teamspeler

Goed functioneren in een team begint bij jezelf leren kennen. Iedereen heeft een andere rol in een team. Er zijn zaken waar je goed in bent en dingen die je minder goed kunt. Accepteer dat van jezelf. Daardoor sta je sterker in je schoenen en hoef je minder bang te zijn voor feedback. Het maakt je als persoon puurder.” De volgende stap is om de ander te leren kennen. Kuik zegt dat je dat doet door jezelf open en kwetsbaar op te stellen. Daardoor geef je de ander ook de ruimte om zijn kwetsbaarheid te tonen. Kwetsbaarheid komt nooit over als dom of incapabel. Stel dat een collega een term gebruikt die je niet kent. Het is niet dom maar moedig om te vragen wat die term betekent. Daardoor durven anderen ook toe te geven dat ze niet weten waar het over gaat en krijg je een beter contact.”

Aantonen dat je een teamspeler bent tijdens een sollicitatie

Werkgevers willen werknemers die bereid zijn hun collega’s uit de brand te helpen wanneer dat nodig is, vriendelijk in de omgang zijn en zorgen voor een goede teamsfeer. Hoe zorg je er tijdens sollicitaties voor dat recruiters jou als een echte teamspeler zien? En hoe proberen selecteurs te achterhalen of dat echt zo is?

Een goede teamspeler heeft een aantal vaardigheden die zeker nodig zijn: je hebt een gezonde dosis zelfkennis nodig, je moet flexibel zijn, je moet  communicatief sterk zijn en je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel.

Hoe verbeter ik de samenwerking met mijn collega’s?

Je werkt samen met je collega’s. Soms gaat die samenwerking prima, andere keren leidt het tot irritaties of misverstanden. Onuitstaanbaar gedrag is overal. Ook op de werkvloer moet je soms samenwerken met irritante collega’s. Vervelend, want het vreet energie, kost je je humeur en frustreert veranderingen. Ontslag nemen om die ene vervelende collega? Niet doen! Ook elders kom je lastige mensen tegen Gewoon oplossen dus. Coaching zoekt met jou naar een werkbare oplossing:

 

 

Wat voor rol wil jij graag in het team?

Belangrijk om te weten is welke rol u graag vervult binnen uw team. Welke teamrol of groepsrol past het beste bij u? Hoe zouden uw collega’s uw kwaliteiten beoordelen? En wat vinden ze niet zo sterk aan u?

* Ben je een voortrekker in je team (voortrekkersrol) of ben je juist een volger?

* Zorg je voor de organisatie binnen het team

* Heb je een creatieve rol binnen het team of ben je juist een bewaker?

* Heb je een ondersteunende of zorgende rol?

Wat kan coaching naar een teamspeler voor jou betekenen?

* Je draagt bij aan het aanpakken van conflicten, problemen en spanningen in het team.

* Je zet je in om samen met anderen doelen te bereiken.

* Je draagt bij aan het gezamenlijk resultaat, ook wanneer je daarbij niet direct persoonlijk belang hebt. Met andere woorden: je stelt het gezamenlijk belang boven het eigen belang.

* Je uit je positief over prestaties van collega’s.

* Je biedt spontaan hulp aan waar dat nodig is.

* Je speelt informatie die voor anderen van belang kan zijn tijdig door.

* Je respecteert de deskundigheid van anderen en je maakt er optimaal gebruik van.

* Je helpt collega’s om hun doelen te bereiken.

* Je zet je in voor het bereiken van win-win opties, waarvan het hele team profijt heeft.

* Je steunt goede ideeën en initiatieven van anderen. Je pakt ze positief op en bouwt erop voort in de richting van een gemeenschappelijk doel. Je blijft meedenken en je levert bijdragen

aan het groepsproces, ook wanneer je er geen persoonlijk belang bij hebt.

* Je bent in teamsituaties bereid te onderhandelen en concessies te doen om tot een gezamenlijk resultaat te komen.

Wil je je verder ontwikkelen als teamspeler?

Heb je behoefte om hierover verder te praten, hoe jij een positieve bijdrage kunt leveren aan de team in jouw werksfeer en persoonlijke- en relationele sfeer neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Hulp zoeken:

Hulp van buitenaf zoeken is een positieve manier om met problemen en wensen om te gaan. 

Begeleiding opent communicatielijnen en een veilige ruimte voor zelfonderzoek en te experimenteren.

Maak nu meteen afspraak voor een gratis Kennismakingsgesprek

Wil je begeleiding bij het proces waar jij of jullie samen in zitten dat kan.

Soms is ook een professioneel steuntje in de rug nodig om weer uit het dal te klimmen. Wanneer de tijd daarvoor rijp is bepaal je helemaal zelf.

Met een kennismakingsgesprek kun je dit onderzoeken.

Heb je nog vragen of wil je onderzoeken of Heart Connection iets voor je kan betekenen vraag dan naar een gratis kennismakingsgesprek. https://heartconnection.nl/gratis-gesprek

Dit gesprek biedt de gelegenheid om vrijblijvend kennis te maken en te kijken of het klikt. Het kennismakingsgesprek is bedoeld te onderzoeken waar je hulp bij nodig hebt en of Heart Connection je de juiste hulp kan bieden. Een kennismakingsgesprek duurt een uur tot 1,5 uur.

Aarzel niet om contact op te nemen.

Heart Connection

Peter(PLAM) van der Ven

Lilia(LV) van der Ven-Rayos

LoopbaanCoach & LifeCoach

Relatietherapie & Gezinstherapie

Email:     plamvdven@outlook.com

Website: www.heartconnection.nl

06-51404331 of 070-3960265