Heart Connection

Wie zijn wij?

De Heart Connection Praktijk biedt zowel voor individuen, relaties en gezinnen persoonlijke en gespecialiseerde begeleiding. Je kunt bij ons terecht voor individuele coaching, relatietherapie en gezinstherapie. Ook geven wij diverse cursussen voor ouders, stellen in een privé setting of met anderen ( zie ook de homepage onder cursussen). Als lifecoach, relatietherapeut en gezinstherapeut weten wij een open en veilige omgeving voor onze cliënten te creëren. Doordat we in staat zijn zaken met een zekere lichtheid en humor te benaderen, durven cliënten makkelijk ook zwaardere en lastige thema’s met ons te bespreken.

Het is ons doel om mensen te helpen contact te maken met hun hart. Wij doen dit met hele praktische technieken die direct resultaat geven.

Persoonlijke veiligheid en vertrouwelijkheid

Wij luisteren oprecht, geven mensen de ruimte, brengen rust in ons gesprek en stellen veel open vragen. Positiviteit en humor zijn voor ons belangrijke aspecten en wij werken probleemoplossend, waarbij gevoelens veel ruimte krijgen. We laten je delen in onze kennis en ervaring door het geven van tips, informatie en het doen van oefeningen.

Door onze rustige uitstraling en enthousiasme hebben we voor elke persoon de volle aandacht. En dankzij onze onderzoekende houding kunnen we ons uitstekend inleven in elk soort probleem en deze helpen te transformeren in een positieve kijk, benadering en aanpak.

Begeleidingsvisie: de eigen kracht gebruiken

Wij als EFT-therapeuten zien onszelf als procesbegeleiders en ondersteuners van onze cliënten met oprechte nieuwsgierigheid over hun problematiek en in staat om hun verdriet, angst en woede te voelen, waardoor we alles kunnen geven om hun emotionele wereld en emotionele behoeften te ontvouwen en te delen met hun partner, familie en vrienden.

Als begeleiders zullen we je accepteren en respecteren omdat we er van uitgaan dat elke persoon een eigen kracht heeft om zijn problemen en uitdagingen aan te pakken. Vaak is deze kracht echter bedekt geraakt door vervelende ervaringen en negatieve emoties. Het is onze passie om je weer in contact te brengen met je innerlijke kracht zodat je zelfstandig

en/of met anderen weer met plezier de wereld in kan kijken. En dat je nieuwe oplossingen vindt voor je eigen problemen op persoonlijk, relationeel en maatschappelijk vlak. Onze begeleiding maakt je bewust van je gevoelens, je denken en doen. Samen zoeken we naar wie jij bent, wat je wilt en wat je kunt doen om dat te bereiken.

Verwacht geen oplossing of passend antwoord van ons; het is de bedoeling dat je je eigen antwoorden vindt. Je kunt leren van onze ervaringen maar jij bepaalt zelf welke stappen nodig zijn om gelukkig, positief, succesvol en vooral jezelf te zijn. Wij zullen je ondersteunen om met een open blik te kijken naar de wereld om je heen zodat je in staat bent in de continu veranderende wereld kansen te zien voor een beter en vreugdevoller leven.

Verklaring over diversiteit

Heart Connection is voor alle mensen, ongeacht ras, religie, etniciteit, cultuur, seksualiteit, geslacht, bekwaamheid of leeftijd. Wij zijn er voor alle relaties tussen mensen die belangrijk voor elkaar zijn. Wij koesteren sterke, gezonde relaties waar iedereen baat bij heeft; individuen, groepen en de samenleving als geheel. 

Wij als Heart Connection zijn toegewijd aan het ontwikkelen van veilige, veerkrachtige individuen en succesvolle vertrouwensrelaties tussen partners en binnen gezinnen. Wij zijn tegen alle vormen van racisme en discriminatie en wijn ondersteunen de interculturele gemeenschap.

We zijn toegewijd aan luisteren, leren en groeien, zodat we onze waarden van gelijkheid en diversiteit beter kunnen uitdragen.  Ons doel is om onze expertise en kennis te delen om verschillen te waarderen.

Met rechtvaardigheid en diversiteit als fundamentele waarden, is ons werk gebaseerd op gehechtheidswetenschap, die stelt dat we allemaal verbonden zijn en gemeenschappelijke behoeften delen om door anderen gezien, gewaardeerd en ondersteund te worden.

Peter van der Ven | Coach, Relatie- en Gezinstherapie

Graag stel ik mij aan je voor. Mijn naam is Peter van der Ven en werkzaam als Relatietherapeut, Gezinstherapeut en Lifecoach. Nadat ik mijn studie had afgerond ben ik me gaan toeleggen op persoonlijke en relationele vraagstukken.

Mijn grote passie is het begeleiden van mensen zodat ze meer levensvreugde ervaren met hun liefdespartner, kinderen, vrienden en collega’s. Ik heb veel ervaring opgedaan met het begeleiden van alle soorten problematiek en achtergronden met mensen die verbetering willen realiseren in hun loopbaan, relaties, gezin en levensstijl en ben opgeleid op universitair niveau. Dit doe ik door werkelijk te luisteren naar wat de ander diep bezighoudt zonder te oordelen en door gevoelens en behoeften te erkennen.

Als coach/therapeut heb ik mij gespecialiseerd als een begeleider die zich richt wat er op het moment gebeurd met emoties, gedachten en lichamelijke sensaties.

In mijn werk staan persoonlijke aandacht, veiligheid, vertrouwen en humor centraal. Kenmerkend voor mijn stijl van werken is dat ik betrokken en direct ben. Ik zal alles in het werk stellen om een vastgelopen situatie vlot te trekken met behulp van de kracht van de ander(en).Mijn aanpak kenmerkt zich door een heldere manier van werken. Ik maak mensen bewust van hun persoonlijke drijfveren, kracht, diepere gevoelens, behoeftes en verlangens.

Mijn cliënten kennen me als een vriendelijke, geduldige en optimistische persoon met een praktische aanpak. Ik probeer altijd de mensen om me heen te motiveren om het beste uit hun leven te halen met mijn positieve instelling

Samen kijken we naar de persoonlijke ontwikkeling, onderzoeken de klachten, wensen en verlangens . Bij mij staat niet de klacht centraal maar de kracht van de persoon zelf.

Ik ben een enthousiaste en gedreven man die vooral kijkt naar de innerlijke kracht van personen, relaties en gezinnen maar ook oog heeft voor de emotionele pijn en daar de ruimte voor geeft. Wat mij vooral boeit is het verbinden van mensen via hun hart zodat ze hun levensdoel kunnen bereiken en meer vreugde beleven. Ik vind emotiegerichte relatie- en gezinstherapie daarvoor een prachtige methode. Het is een liefdevolle en toegankelijke vorm van therapie die mensen terug brengt naar hun ware natuur.

Ik ben opgeleid op HBO/Universitair niveau aangevuld met specifieke vakgerichte cursussen en gevorderd EFT relatietherapeut. Tevens ben ik dichter en auteur van de gedichtenbundel ‘Liefde, vreugde en schoonheid’.

Bereikbaarheid Peter van der Ven
T: 06-51404331
E: plamvdven@outlook.com

Gratis kennismakingsgesprek

Lilia van der Ven-Rayos - Relatietherapie en Gezinstherapie

Ik ben Lilia van der Ven-Rayos en ben opgeleid als Relatie- en Gezinstherapeut. Al mijn leven lang zijn families mijn grote passie en mijn hele leven is daarmee verweven. Ik heb van mijn passie mijn beroep gemaakt.

Ik ben als meisje opgegroeid in Zuid-Oost Azië waar families het middelpunt zijn van de samenleving. Mijn ouders hadden 7 kinderen en zijn in de jaren tachtig gekozen tot beste ouders van de Regio. Mijn passie voor gezinnen komt voort vanuit mijn ouders en grootouders. Mijn vader is een echte ‘family man’ en is bijna 100 jaar oud geworden. Hij haalt iedere dag weer zijn kracht uit zijn kinderen en klein kinderen. Toen ik in 1990 in Nederland kwam om te studeren viel mij weldra op dat men over het algemeen minder waarde hechte aan gezinnen. Dat stimuleerde mij om hieraan een bijdrage te leveren , want ik zie gezinnen als de kern van een gezonde samenleving. Ik heb er plezier in om mijn kennis en ervaring te delen en hierdoor anderen te helpen om meer uit zijn of haar relatie en gezin te halen.

Daarom wil ik graag een bijdrage leveren om belangrijke familie waarden opnieuw te introduceren in Nederland via Emotiegerichte Gezinstherapie(EFFT) waarin ik ben opgeleid. Ik vind gezinswaarden zoals: saamhorigheid, medeleven, aandacht voor elkaar, waardering, dankbaarheid, elkaar ondersteunen om te groeien en een veilige sfeer om ervaringen en gevoelens met elkaar te delen erg belangrijk.

Samen met mijn man Peter begeleid ik met veel plezier de relatiecursussen ‘Houd me vast’ en ‘Laat me niet los’. Op onze website kun je hier meer over lezen.

Tijdens het begeleiding van gezinnen voel ik me als een vis in het water. Door mijn pragmatische stijl zal elke sessie weer iets concreets opleveren waar jullie mee verder kunnen. Ik ben gevoelig voor de gevoeligheden van anderen en ben instaat snel een ontspannen sfeer te scheppen.

Bij voorkeur ga ik samen met het gezin oplossingsgericht en inzicht gevend te werk, zodat de problematiek snel “ontknoopt”. Mogelijk doe ik dat samen met mijn echtgenoot. Kenmerkend voor onze werkwijze is een persoonlijke en motiverende aanpak. Gelijktijdig is er ruimte voor verdriet, maar waar mogelijk ook voor een lach. Mensen voelen zich daardoor doorgaans snel bij mij op hun gemak. Ik werk strikt vanuit het principe van meerzijdige partijdigheid. Meerzijdig partijdig zijn, is rekening houden met de belangen van alle betrokkenen. Daarbij is saamhorigheid en verbondenheid heel belangrijk vanuit het besef dat we elkaar nodig hebben.

Mensen in mijn omgeving omschrijven mij als een empathische, vrolijke vrouw met humor die het mooie van een persoon, relatie en gezin omhoog kan halen zodat ze hun leven vreugdevoller kunnen aanpakken. Tevens ben ik een enorme liefhebber van dansen en ben jaren geleden tot danskoningin van ons kleine vissersdorp gekozen. 

Bereikbaarheid Lilia van der Ven-Rayos

E: venrayoslv@netscape.net

Gratis kennismakingsgesprek