Heartfulness Meditatie leren en oefenen bij Heart Connection

Leren en oefenen

Heartfulness Meditatie (HM) is een eenvoudige techniek die twee keer per dag 20 minuten, gemakkelijk zittend wordt beoefend. De HM-techniek bestaat voornamelijk uit het in gedachten herhalen van een geselecteerde woordklank, mantra genoemd. Iedereen kan het leren, is aangenaam om te doen en geeft onmiddellijk resultaten. Het is geen religie, filosofie of levensstijl. De twee belangrijkste voorwaarden voor het beoefenen van HM zijn dat het moeiteloos gebeurt en op een natuurlijke manier. Het voordeel van Heartfulness Meditatie is dat je het heel makkelijk kunt uitvoeren, in een normale zithouding. Dit kan bijvoorbeeld al op een stoel of op de bank, maar ook op een meditatiekussen. Net wat jij fijn vindt.

Wat gebeurt er als je mediteert?

De HM techniek laat de geest gemakkelijk tot rust komen, totdat je het stilste en vredigste niveau van je eigen bewustzijn ervaart. Het is uniek omdat het geen concentratie of proberen om de geest leeg te maken vereist. Heartfulness = Diepe rust. Het  is een toestand waar de geest volledig tot stilte komt, een toestand die volledig natuurlijk en spontaan bereikt wordt door HM beoefening, zonder dat men moet proberen om deze toestand te bereiken. Deze toestand gaat ook samen met een uitzonderlijk diepe toestand van lichamelijke ontspanning, veel dieper dan slaap. Dit kan eenvoudig gemeten worden.

Het doel van Heartfulness Meditatie

Het doel van Heartfulness Meditatie is exact die toestand, een toestand van zuiver zijn, waar de geest volledig in stilte is, zonder gedachten, en toch volledig alert (als we slapen hebben we ook geen gedachten, maar zijn we niet alert. De Heartfulness Meditatietechniek is een zeer eenvoudige, natuurlijke en moeiteloze manier om je geest te laten settelen in een extreem kalme rusttoestand.

Wat is de waarde van HM in het dagelijks leven? Vele gepubliceerde wetenschappelijke onderzoeken hebben de voordelen van HM op de hersenen aangetoond, zoals:

  • Helderder denken
  • Verbeterd geheugen
  • Verbeterd leervermogen
  • Grotere creativiteit
  • Toegenomen productiviteit

Stress is schadelijk voor gezondheid, geluk, creativiteit en productiviteit. Honderden gepubliceerde wetenschappelijke onderzoeken hebben de effectiviteit van HM aangetoond voor het verminderen van stress, het verbeteren van het functioneren van de hersenen, het versterken van het immuunsysteem en nog veel meer

Heling van Trauma’s zoals PTSS

Heartfuness Meditatie helpt mensen met Post Traumatische Stress Stoornis PTSS, omdat regelmatige beoefening lange-termijn veranderingen veroorzaakt in sympathische zenuwstelsel en de bloeddruk verlaagt. Heartfulness Meditatie kalmeert tevens het zenuwstelsel en verlaagt de ‘vecht- en -vlucht’ reactie. Een onderzoek wees tevens uit dat Meditatie aanzienlijke reductie van stress, depressie, en duidelijke verbeteringen in de relaties en de algemene kwaliteit van het leven geproduceerd.

 

Vermindering van angst

Ervaar gestage vermindering van angst voor een meer ontspannen en gelukkiger leven. Het leven kan hectisch zijn, druk van buiten en onze innerlijke stem kunnen voor een angstig gevoel zorgen. Probeer TM, een moeiteloze, wetenschappelijk aangetoonde meditatietechniek, om negativiteit los te laten en toegang te krijgen tot je innerlijke kracht. Mediteer voor een helderder, positievere geestestoestand

Vermindering van stress

Er is bewijs dat Heartfulness Meditatie je weerstand tegen stress verbetert. Deze eenvoudige techniek laat je diepe ontspanning vinden en bereidt je ook voor om beter om te gaan met uitdagende situaties die het leven brengt. Vermindert je stresshormonen op natuurlijke wijze. Het effect van meditatie op cortisol: deze bekende studie toont aan dat Meditatie cortisol vermindert met 30%.

Meditatie is de sleutel tot persoonlijke relaties.

Mediteren kan onze diepe spanningen oplossen die aanleiding kunnen geven tot gespannen gedrag die je relaties kan ondermijnen. Door het oplossen van stress en het verbreden van ons bewustzijn, biedt de Heartfulness Meditatietechniek de basis voor meer voedende relaties, waardoor we meer waardering en liefde kunnen geven. Door Heartfulness Meditatie te beoefenen, vergroten we ons vermogen om in te spelen op de behoeften van onze partner, kinderen, vrienden en collega’s. Zowel een relatie als meditatie vereisen een toewijding om volledig aanwezig te zijn met onze aandacht en volledig beschikbaar te zijn voor wat er op dat moment gebeurt.

Mediteren hoe doe je dat? En hoe maak je er tijd voor?

Iedereen heeft behoefte aan ontspanning en rust. Maar hoe creeër je dit in een druk en jachtig bestaan? Ons werk, de kinderen, die afspraak, kortom de wereld om ons heen, eist voortdurend dat we onze aandacht naar buiten richten. Het vermogen om met onze aandacht naar binnen te gaan hebben we veelal (nog) niet ontwikkeld in ons leven. Met meditatie oefenen richt je de aandacht op zachte en eenvoudige wijze naar binnen, waardoor je denken steeds rustiger wordt en je lichaam ontspant. De ontspanning ontstaat vanzelf, net zoals tijdens de slaap. Meditatie oefeningen zijn niet nodig, het mediteren gaat namelijk spontaan en vanzelf. Door Heartfulness Meditatie ontwikkel je het vermogen om op een natuurlijke wijze tot rust te komen. Anders dan bij slaap, blijf je echter tijdens de meditatie alert en wakker. Terwijl je toch diep geestelijk en lichamelijk ontspant. De rust tijdens meditatie is zelfs dieper dan tijdens slaap!

Gratis kennismaking en verkenning hulpvraag

NEEM CONTACT OP VOOR MEER INFO