Opfris relatiecursus: Regio Den Haag en Houd Me Vast privé

Vergroten van verbondenheid in je relatie is mogelijk.

Elke relatie vraagt periodieke aandacht, tijd en verfrissing. Alleen op die manier maak je je relatie duurzaam in emotionele verbondenheid. Of je nu kort of lang samen bent met je partner: regelmatig onderhoud van je relatie is het behoud van je relatie. Velen vinden dit lastig en hebben nooit geleerd om zo in een relatie te investeren. Een relatie is voor veel mensen één van de belangrijkste dingen in hun leven. Maar eigenlijk leer je maar weinig over hoe ze op te bouwen en te onderhouden. Het is toch merkwaardig dat iets dat zo belangrijk is zo weinig regelmatig aandacht krijgt? Waarom zou je niet eens even echt stilstaan bij dat wat je zo dierbaar is? Kan jouw relatie dat beetje extra aandacht op dit moment goed gebruiken? 

De ‘Houd me vast’ relatiecursus is een cursus om je (partner)relatie te verbeteren of op te frissen. Je vermindert ruzies en krijgt meer begrip voor elkaar. Door het volgen van de ‘Houd me vast’ cursus ontstaat bij de meeste deelnemers een diepere emotionele verbinding met elkaar. Je leert anders te kijken naar de patronen in je relatie. Negatieve patronen leer je stoppen en je leert om onderliggende emoties en behoeftes te herkennen. Je brengt hiermee meer liefde in je relatie, een cadeau voor elkaar en voor je kinderen.

De opfris relatiecursus is geschikt voor alle fasen in een relatie. Het kan een antwoord zijn op het verlangen de relatie nieuw leven in te blazen, het kan een behulpzame start zijn voor een langduriger  traject van relatiebegeleiding en ook als afronding van zo'n traject. Veel mensen die de cursus hebben gedaan, verzuchten dat ze eerder hadden willen weten hoe je je liefde levend kunt houdt. Ze vinden de cursus concreet en helpend om terugkerende discussies en ruzies te stoppen en helpend om de emotionele verbinding te verdiepen en versterken

Het programma duurt 8 avonden van 19.30-21.30

Je kunt de relatiecursus samen met andere stellen volgen of privé als stel( zie voor beide mogelijkheden hieronder)

Reacties deelnemende stellen: Relatiecursus ‘Houd me vast’

'Peter en Lilia weten een open veilige en gelijkwaardige sfeer te creëren waar je helemaal thuis bij voelt'

‘De cursus Houd me vast is een fijne cursus die veel inzichten heeft gegeven in de patronen in onze relatie.

De oefeningen doorbreken deze patronen en hebben ons dichter bij elkaar gebracht. Het is een echte aanrader’.

'Het is bijzonder om samen de cursus " Houd me vast " bij Peter en Lilia te volgen.

Je komt als partners dichter bij elkaar te staan, ook al is je relatie goed.

Meer kennis en inzicht geven een grotere verbondenheid waardoor de liefde groeit!'

Gratis kennismakingsgesprek

Voor wie is de relatiecursus Houd me Vast?

De relatiecursus Houd me vast is voor stellen in een serieuze relatie.

Jullie kunnen getrouwd zijn, samen of apart wonen, jong of oud zijn, hetero- of homoseksueel zijn, in een langdurige relatie zitten of net het stadium van verliefdheid voorbij zijn. Het enige dat uitmaakt is dat jullie beiden bereid zijn om stil te staan bij jullie relatie en aan de versterking van jullie verbinding te werken.

Houd me vast is geschikt voor ouders van jonge kinderen. De levensfase met jonge kinderen zet de partnerrelatie onder druk. Dit kan een opmaat zijn voor het ontstaan van destructieve patronen en stress in het gezin.

Stellen die zich voorbereiden voor een nieuwe fase zoals: ouderschap, pensionering

De cursus biedt stellen een plek om in alle rust stil te staan bij de sterke en minder sterke kanten van hun relatie. Samen werken jullie aan het herstellen, versterken en bewaren van jullie wederzijdse liefde.

Onderwerpen in de Houd me vast cursus zijn:

Het boek van Sue Johnson ‘Houd Me Vast’ vormt de basis van de cursus. De bijeenkomsten bestaan uit een inleidend gesprek plus 7 gesprekken die:

 • Jullie helpen om je negatieve patronen helder te krijgen
 • Te zien dat daar niemand als schuldige in aan te wijzen is
 • Helpen de pijnplekken aan te wijzen die in dat negatieve patroon bij jullie geraakt worden
 • Jullie helpt terug te kijken op een ruzie en te zien hoe je gedrag wordt aangejaagd door jullie patroon en hoe je dat kan stoppen
 • Helpen om onderliggende emoties met elkaar te delen en op een heldere manier te verwoorden wat je nodig hebt en elkaar hierin te steunen
 • Helpen over seksualiteit te praten in een veilige verbondenheid
 • Rituelen om je liefde levend te houden

Het 'Houd me vast'-programma kent een vaste structuur en bestaat uit acht bijeenkomsten. Tijdens de bijeenkomsten werken we met videomateriaal, oefeningen & huiswerkopdrachten. Het is vooral de bedoeling dat je met je partner aan de slag gaat!

Wat kunnen jullie verwachten?

De opfriscursus is zo opgezet dat er een gezamenlijk gedeelte is, afgewisseld met gesprekken alleen met je partner. Groepsopdrachten ontbreken tijdens de groepsbijeenkomsten en er zijn weinig groepsdiscussies. Het is vooral de bedoeling dat de partners samen - met elkaar - aan de slag gaan. Tijdens de training werken we met videomateriaal en oefeningen. Individuele ‘problemen’ zullen we niet in groepsverband bespreken.

De relatiecursus Houd me Vast is een interactieve en leerzame cursus die concreet resultaat oplevert voor jullie relatie. Jullie leren hoe je samen met je partner een hechtere en veiligere relatie opbouwt. Dit doen jullie door de patronen te leren herkennen die nu een negatieve invloed hebben op jullie relatie.

Het belangrijkste onderdeel van de sessies zijn de gesprekken die jij en je partner samen voeren. Deze worden ingeleid met een toelichting en stukjes film, waarin andere stellen te zien zijn die eveneens deze gesprekken met elkaar voeren.

Na het bekijken van het filmpje gaan jullie samen ook een dergelijk gesprek voeren. Indien dat toch nog wat stroef gaat worden jullie daarin begeleid.

Jullie krijgen ook opdrachten mee die jullie thuis dienen uit te voeren. Deze opdrachten bestaan uit het voeren van gerichte korte gesprekjes die helpen om het geleerde vast te houden. Deze gesprekjes zijn een aanzet om het gene wat jullie hebben geleerd een ‘gewone’ manier van met elkaar omgaan te laten worden.

Samen aan het werk?

 

Dat kan met het EFT-werkboek voor (echt)paren. Dit werkboek is bedoeld voor paren die hun emotionele band willen versterken of over verdriet in hun relatie heen willen komen. Overal in het boek zijn, naast de relatieversterkende oefeningen, verhelderende voorbeelden uit de praktijk te vinden, als steun, toelichting en inspiratie.

De relatiecursus Houd me Vast leert jullie o.a. hoe:

 • Je eigen reacties en behoeften en die van je partner beter te begrijpen,
 • Interactiepatronen die pijn en afstand in de relatie brengen te herkennen en te beïnvloeden,
 • Jullie spanningen, stress en conflicten in de relatie kunnen verminderen,
 • Oud zeer te vergeven,
 • Je je betrokkenheid met je partner kan tonen,
 • Intimiteit en plezier met elkaar te bevorderen.

 

Resultaten

De resultaten van het Houd me vast relatieweekend zijn goed: 90% van de paren ervaart een significante en blijvende verbetering.

 

Aanmelding of informatie

 • De ‘Houd me vast’ cursus zijn 8 dinsdagavonden. 
 • Het programma is van 19.30-21.30 Je gaat actief aan de slag met het gelijknamige boek en gespreksoefeningen in een emotioneel veilige situatie.
 • Investering:400 euro per stel voor 8 bijeenkomsten

Je kunt je aanmelden en/of informeren bij Peter van der Ven. Mobielnummer is 06-51404331 en het e-mailadres is plamvdven@outlook.com.

Begeleiding Houd me vast

De leiding van de 'Houd me vast'-bijeenkomsten is in handen van EFT-therapeut Peter van der Ven en Lilia van der Ven-Rayos, die getraind is in het 'Houd me vast'-trainingsprogramma. Het programma is gebaseerd op het bekende boek Houd me vast van Sue Johnson. Doe de relatietest voor jullie relatie: https://www.eft.nl/home

De privécursus ‘Houd me vast’

In de privévorm volgen jullie de cursus zonder andere stellen erbij. De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten.

Hoewel de richtlijn van de relatiecursus wordt gevolgd, nemen we de tijd om rustig stil te staan bij problemen die spelen binnen jullie specifieke relatie. Ik stem jullie privé ‘Houd me Vast’ cursus helemaal af op jullie situatie. De privécursus is uitgebreider dan de groepscursus. We gaan veel dieper in op wat er speelt binnen jullie relatie. De relatiecursus die jullie volgen is dus maatwerk. De relatiecursus ‘Houd me Vast’ in privévorm is het hele jaar te volgen.

Als jullie interesse hebben in de privécursus dan maak ik graag van te voren met kennis met jullie. Tijdens het kennismakingsgesprek krijgen jullie de gelegenheid om kosteloos en vrijblijvend kennis met mij te maken en te kijken of er een klik is. Tijdens het gesprek geef ik uitleg over de relatiecursus, EFT in het algemeen en hoe ik werk. Tevens beantwoord ik al de vragen die jullie mochten hebben.

De kosten voor de ''Houd me vast'' cursus voor jullie alleen is voor de 8 bijeenkomsten 450 euro

Begeleiding Houd me vast

De leiding van de 'Houd me vast'-bijeenkomsten is in handen van EFT-therapeut Peter van der Ven en Lilia van der Ven-Rayos, die getraind is in het 'Houd me vast'-trainingsprogramma. Het programma is gebaseerd op het bekende boek Houd me vast van Sue Johnson. Doe de relatietest voor jullie relatie: https://www.eft.nl/home

Wat deelnemers over het 'Houd Me vast' programma zeggen

 • ‘Het negatieve patroon tussen ons is doorbroken, we begrijpen elkaar weer’
 • ‘We hebben meer inzichten in elkaars gedachten, doen en laten’
 • ‘Heel zinvol en toegevoegde waarde om nu eerder het patroon te herkennen en de relatie verder te optimaliseren’
 • ‘Ik weet nu de theorie achter een relatie en wat dit betekent voor onze relatie’
 • ‘Hoeveel is je relatie je waard?’
 • ‘Ik heb meer inzicht in onze relatie, pijnpunten, dialoog (negatief) en hoe we de verbinding kunnen vinden en vasthouden’
 • ‘Het heeft ons meer verbintenis en openheid opgeleverd’
 • ‘Het zorgt voor meer inzicht bij beiden en een gezondere relatie’
 • 'Goed programma, gaat heel snel de diepte in. Je krijgt inzicht in waarom je soms zo heftig reageert’
 • ‘Ik heb inzicht gekregen in de pijnplekken uit mijn verleden’

Maak nu meteen afspraak voor een gratis Kennismakingsgesprek

Wil je begeleiding bij het proces waar jij of jullie samen in zitten dat kan.

Soms is ook een professioneel steuntje in de rug nodig om weer uit het dal te klimmen. Wanneer de tijd daarvoor rijp is bepaal je helemaal zelf.

Met een kennismakingsgesprek kun je dit onderzoeken.

Heb je nog vragen of wil je onderzoeken of Heart Connection  iets voor je kan betekenen vraag dan naar een gratis kennismakingsgesprek. https://heartconnection.nl/gratis-gesprek

Dit gesprek biedt de gelegenheid om vrijblijvend kennis te maken en te kijken of het klikt. Het kennismakingsgesprek is bedoeld te onderzoeken waar je hulp bij nodig hebt en of Heart Connection  je de juiste hulp kan bieden. Een kennismakingsgesprek duurt een uur tot 1,5 uur.

Aarzel niet om contact op te nemen.

 Heart Connection

Peter(PLAM) van der Ven

Lilia(LV) van der Ven-Rayos

LoopbaanCoach & LifeCoach

Relatietherapie & Gezinstherapie

Email:     plamvdven@outlook.com

Website: www.heartconnection.nl

06-51404331 of 070-3960265

Aanmelding of informatie

De ‘Houd me vast’ cursus zijn 8 avonden. De planning in overleg met de deelnemers.

Het programma is op avonden van 19.30-21.30. Je gaat actief aan de slag met het gelijknamige boek en gespreksoefeningen in een emotioneel veilige situatie.

Investering:320 euro per stel voor 8 bijeenkomsten

Je kunt je aanmelden en/of informeren bij Peter van der Ven. Mobielnummer is 06-51404331 en het e-mailadres is plamvdven@outlook.com.

   NEEM CONTACT OP VOOR MEER INFO