Effectieve kortdurende coaching voor het opfrissen van je relatie

The best present

Elke relatie vraagt periodieke aandacht, tijd en verfrissing. Alleen op die manier maak je je relatie duurzaam in emotionele verbondenheid. Of je nu kort of lang samen bent met je partner: regelmatig onderhoud van je relatie is het behoud van je relatie. Velen vinden dit lastig en hebben nooit geleerd om zo in een relatie te investeren. Een relatie is voor veel mensen één van de belangrijkste dingen in hun leven. Maar eigenlijk leer je maar weinig over hoe ze op te bouwen en te onderhouden. Het is toch merkwaardig dat iets dat zo belangrijk is zo weinig regelmatig aandacht krijgt? Waarom zou je niet eens even echt stilstaan bij dat wat je zo dierbaar is? Kan jouw relatie dat beetje extra aandacht op dit moment goed gebruiken?  Kortom… lijkt een relatie APK-tje jou wel wat?

Relatie op het Grensgebied
Uit onderzoek blijkt dat veel paren balanceren op het grensgebied tussen gelukkig-ongelukkig. Hun relatie is geen groot succes maar ook niet echt beroerd. Deze paren kiezen daarom steeds vaker voor een relatie-APK.

De Relatie APK zijn gesprekken van 1 1/ 2 uur die een nieuw licht werpen op je relatie. We bekijken hoe het er op dit moment voor staat met jullie, hoe jullie daar zijn gekomen en waar jullie naar toe willen. Je krijgt inzicht in je eigen gevoelens en gedrag en in dat van elkaar. Dat inzicht alleen geeft al handvatten om te veranderen. Uiteraard zijn vervolggesprekken mogelijk, zowel met jullie samen of met één van beiden of beiden apart. Jullie kunnen na afloop van het traject ook kiezen voor de relatietherapie of gezinstherapie, lees daarover op www.heartconnection.nl

Emotionele verbondenheid

De kern van een goede relatie is de mate van emotionele verbondenheid die jullie voor elkaar voelen. Door veel redenen kan je relatie (tijdelijk) onder druk komen staan.

Wanneer je je minder verbonden voelt met je partner kan zich dat uiten in conflicten. In deze conflicten gaat een van beide de strijd aan of jullie gaan allebei de strijd aan. Deze (soms hevige) conflicten kunnen maken dat je je minder verbonden voelt. Binnen sommige relaties zijn er veel minder of eigenlijk geen conflicten. 

Het gebrek aan verbondenheid hoeft zich niet te uiten in conflicten; het kan ook zijn dat jullie weinig conflicten hebben en vooral langs elkaar heen leven.  Wanneer de verbondenheid minder is, voel je steeds minder positieve gevoelens voor de ander. Er is een grotere kans dat je je eigen gang gaat bij grote beslissingen (zoals carrière).

Vergroten van de verbondenheid die je voelt in je relatie is mogelijk. Met EFT, een (wetenschappelijk bewezen) relatietherapie die helpt ruzies te stoppen en verbondenheid te versterken. De ‘light’-variant van relatietherapie is het relatieprogramma Relatie APK

Gratis kennismakingsgesprek

Aan de relatie werken
Hoe langer je een probleem in je relatie laat bestaan, hoe dieper het erin slijt. En als iets eenmaal een gewoonte is geworden, kost het meer moeite om het te veranderen. Tijd werkt dus niet in je voordeel, maar in je nadeel. Hoe langer het probleem duurt hoe meer het moeite het om tot intieme verbondenheid te komen.

Neutrale bril is soms nodig

Problemen die je samen schept, kun je niet altijd met zijn tweeën oplossen. Dat geldt voor elke relatie en is heel normaal. Een derde kan daar een heldere blik op werpen. Het is een van de kenmerken van relatieproblemen dat het moeilijk is om er met z’n tweeën uit te komen. Jullie veroorzaken het probleem immers samen. Het is heel moeilijk om te zien welke bijdrage jij zelf levert aan het ontstaan van het probleem. Het is makkelijker om naar je partner te wijzen en ook de oplossing van je partner verwachten. Als je dat beide doet gebeurt er niets. Verandering begint als één partner het initiatief neemt en zich kwetsbaar opstelt door toe te geven: we hebben hulp nodig. Laat je relatie niet uit de hand lopen en durf de leiding te nemen.

Doelgroep
Alle paren (of partner alleen) die er behoefte aan heeft om te reflecteren op zijn/haar/hun relatie en te streven naar meer verbondenheid.

Wat zijn mogelijke vragen?

Vragen die in relaties vaak aan de orde komen, en waar we jullie mee kunnen helpen zijn:

Hoe staat jullie relatie ervoor? Wat zijn de onderwerpen waar jullie wel weer eens aandacht aan zou willen besteden? Voelen jullie weleens spanning in jullie relatie? Willen jullie aan je relatie werken maar je weet niet hoe? Weten jullie niet goed hoe jullie hechter kunnen worden binnen jullie relatie? Lopen jullie vaak vast in jullie relatie? Zijn jullie elkaar ‘kwijtgeraakt’? Zijn er heftige dingen gebeurd in jullie relatie? Is de veiligheid weg tussen jullie? Hebben jullie vaak ruzie? Zitten jullie in een sleur?


Herken je één of meer van de volgende dingen?

 • We maken veel te vaak ruzie
 • We hebben bijna nooit meer seks
 • Ik denk geregeld aan scheiden, maar diep in mijn hart is dat het laatste wat ik wil
 • Ik ben vreemdgegaan/ mijn partner is vreemdgegaan. Wat nu?
 • Mijn man neemt bijna geen initiatieven
 • Ik voel me met mijn partner eigenlijk nog eenzamer dan toen ik nog alleen was
 • Mijn vrouw wil te weinig seks met mij, sinds de kinderen is ze vooral ‘moeder’
 • De sfeer in huis is slecht, ook de kinderen lijden eronder, er moet iets gebeuren
 • Mijn partner wil scheiden, maar ik niet. Hoe laat ik mijn partner de waarde van onze relatie weer ervaren?
 • Onze relatie is doodgelopen, kunnen we uit elkaar zonder elkaar schade toe te brengen?

In ieder verwijt zit een verborgen verlangen of behoefte.

 Wat is een relatie APK?

Samen met je partner (of alleen) bespreek, aspecten van je relatie. Je kunt denken aan:
– Mate van tevredenheid;
– Positieve en negatieve punten binnen je relatie;
– Communicatie binnen de relatie;
– Intimiteit en seksualiteit;
– Mate van verbondenheid met je partner of mate waarin je afstand tot elkaar ervaart.

De relatie APK is een mooie manier voor relatie onderhoud. Hierdoor kun je eventuele problemen tijdig signaleren en bijsturen. Een relatie APK voorkomt het ontstaan van ernstige relatieproblemen.

Hoe werkt een relatie APK?

Je kan dit samen met je partner doen, maar is ook mogelijk deze alleen te doen.

Voor jezelf

Wilt je voor jezelf een aantal dingen op een rij zetten? Voelt je je onzeker over hoe het gaat en of je verder wilt met je relatie? Voordat je kan werken aan een relatie, kan het zijn dat je zelf inzichten wil krijgen. Bij ons kunt je leren omgaan met emoties, helder weten wat je wil en dat delen op een goede manier.

Voor partners

Liefde kent pieken en dalen. Om een relatie te onderhouden en een breuk te voorkomen is het nodig om soms nieuwe vaardigheden te leren. We gaan in relatiegesprekken op zoek naar nieuwe mogelijkheden. We adviseren partners om een test te maken over hoe hun relatie er voor staat en inzicht te krijgen. Dit kan een ingang zijn voor het eerste gesprek. Zie https://www.eft.nl/

De Relatie APK bestaat uit:

 • 1 of 2 of meerdere relatiegesprekken van 1 1/2 uur
 • Bespreking van de relatietest
 • Invullen van vragenlijst voorafgaand aan het gesprek
 • Maken samen huiswerk oefeningen
 • Beide partners maken een actiepuntenlijst na afloop
 • Extra tips en adviezen

Resultaten
* Jullie leren praten over gevoelens en verlangens

* Het ‘oud zeer’ is opgelost
* In plaats van negatieve patronen positieve actie
* Jullie herontdekken elkaars positieve kanten
* De liefde stroomt en jullie ervaren nieuw perspectief
* Uiteraard kan ook blijken dat er onvoldoende energie is om de relatie naar een hoger plan te tillen en kan blijken dat jullie beter uit elkaar kunnen gaan

Maak nu meteen afspraak voor een Relatie APK

Na de bevestiging krijg je een intakeformulier opgestuurd.

Heb je vragen of een relatie APK® in jullie situatie geschikt is? Stuur dan een mail plamvdven@outlook.com of zie www.heartconnection.nl

Maak nu meteen afspraak voor een gratis Kennismakingsgesprek

Wil je begeleiding bij het proces waar jij of jullie samen in zitten dat kan.

Soms is ook een professioneel steuntje in de rug nodig om weer uit het dal te klimmen. Wanneer de tijd daarvoor rijp is bepaal je helemaal zelf.

Met een kennismakingsgesprek kun je dit onderzoeken.

Heb je nog vragen of wil je onderzoeken of Heart Connection  iets voor je kan betekenen vraag dan naar een gratis kennismakingsgesprek. https://heartconnection.nl/gratis-gesprek

Dit gesprek biedt de gelegenheid om vrijblijvend kennis te maken en te kijken of het klikt. Het kennismakingsgesprek is bedoeld te onderzoeken waar je hulp bij nodig hebt en of Heart Connection  je de juiste hulp kan bieden. Een kennismakingsgesprek duurt een uur tot 1,5 uur.

Aarzel niet om contact op te nemen.

Vervolgafspraken
Aan het einde van de Relatie APK kijken we of er behoefte is voor vervolggesprekken of dat je in een groep verder dingen kunt leren om je relatie te verbeteren. In die vervolggesprekken kunnen zaken die naar boven zijn gekomen verder uitgediept worden.

Wat kan ik voor jou doen?

Bel me op 06-51404331 om je/jullie situatie voor een vrijblijvende kennismaking.

Investering:
Zie op de homepage onder contact/tarieven