Peter van der Ven | Coaching, Individuele therapie, Relatietherapie en Gezinstherapie

Graag stel ik mij aan je voor. Ik ben Peter van der Ven en oprichter van Heart Connection in Rijswijk. Tevens werk ik als relatietherapeut bij Psychologen Nederland (PsyNed). Als relatie- en gezinstherapeut weet ik een open en veilige omgeving voor mijn cliënten te creëren. Ik geef ook regelmatig trainingen en workshops op het terrein van persoonlijke groei en relaties. Doordat ik in staat ben zaken met een zekere lichtheid en humor te benaderen, durven cliënten makkelijk ook zwaardere en lastige thema’s met mij te bespreken.

Ik ben opgeleid op HBO/Universitair niveau aangevuld met specifieke coachings/therapeutisch opleidingen/cursussen en gevorderd Emotiegerichte Relatietherapeut (EFT ). Tevens kan ik je helpen als Yoga Emotietherapeut en als Zingevingstherapeut .

Ik ben geboren in Brabant in een katholiek gezin. Mijn vader is overleden toen ik 9 maanden oud was. Dit verlies heeft mij al vroeg bewust gemaakt van de tijdelijkheid en kostbaarheid van leven.

Mijn grote passie is het begeleiden van mensen zodat ze meer levensvreugde ervaren met hun liefdespartner, kinderen, vrienden en collega’s. Ik heb veel ervaring opgedaan met het begeleiden van alle soorten problematiek en achtergronden met mensen die verbetering willen realiseren in hun loopbaan, relaties, gezin en levensstijl en ben opgeleid op universitair niveau. Dit doe ik door werkelijk te luisteren naar wat de ander diep bezighoudt zonder te oordelen en door gevoelens en behoeften te erkennen.

Als coach/therapeut heb ik mij gespecialiseerd op het proces op wat er in het moment gebeurd met emoties, gedachten en lichamelijke sensaties. Ik heb een eigen relatietherapie ontwikkeld. Deze therapie is gebaseerd op: compassie voor de emotionele pijn, betrokkenheid en open dialoog over spanningen binnen de relatie.

In mijn werk staan persoonlijke aandacht, veiligheid, vertrouwen en humor centraal. Kenmerkend voor mijn stijl van werken is dat ik betrokken en direct ben. Ik zal alles in het werk stellen om een vastgelopen situatie vlot te trekken met behulp van de kracht van de ander(en).Mijn aanpak kenmerkt zich door een heldere manier van werken. Ik maak mensen bewust van hun persoonlijke drijfveren, kracht, diepere gevoelens, behoeftes en verlangens.

Mijn cliënten kennen me als een vriendelijke, geduldige en optimistische persoon met een praktische aanpak. Ik probeer altijd de mensen om me heen te motiveren om het beste uit hun leven te halen met mijn positieve instelling. Samen kijken we naar de persoonlijke ontwikkeling, onderzoeken de klachten, wensen en verlangens . Bij mij staat echter niet de klacht centraal maar de kracht van de persoon zelf.

Ik ben een enthousiaste en gedreven man die vooral kijkt naar de innerlijke kracht van personen, relaties en gezinnen maar ook oog heeft voor de emotionele pijn en daar de ruimte voor geeft. Wat mij vooral boeit is het verbinden van mensen via hun hart zodat ze hun levensdoel kunnen bereiken en meer vreugde beleven. Ik vind emotiegerichte relatie- en gezinstherapie daarvoor een prachtige methode. Het is een liefdevolle en toegankelijke vorm van therapie die mensen terug brengt naar hun ware natuur.

Tevens werk ik ook voor PsyNed (Psychologen Nederland, een organisatie in de geestelijke gezondheidszorg)en ben dichter en auteur van de gedichtenbundel ‘Liefde, vreugde en schoonheid’ en ‘De muziek van mijn hart’

Bereikbaarheid Peter van der Ven

T: 06-51404331
E: plamvdven@outlook.com

Gratis kennismaking