Het lijkt zo simpel: je ontmoet elkaar, wordt verliefd en gaat samen een gelukkige toekomst tegemoet. De werkelijkheid is vaak minder rooskleurig. ‘Een goede voorbereiding op een relatie is het halve werk’ is het motto. In privé stoomcursus ‘Voorbereiding op een vaste relatie’ geeft je daar handvatten voor. Een goede voorbereiding legt een stevige basis voor een duurzaam liefdesrelatie. De privécursus is een serie van gesprekken (afhankelijk wat jullie behoefte is) die de mogelijkheid van een vaste relatie onderzoekt en een sterke basis ontwikkeld voor jullie toekomst. De cursus is voor alle stellen die hun relatie de best mogelijke start willen geven, of ze nu voor het eerst een vaste relatie verkennen of eerder een vaste relatie hebben gehad. De cursus is volledig privé en uniek naar jullie behoeften.

Wat na de roze wolk?
Tijdens de eerste fase van een relatie waarbij je verliefd bent op elkaar idealiseer je je partner en de relatie wel. Maar als de roze wolken zakken dan komt het echte leven weer om de hoek kijken. De vuile was moet gedaan worden en de ander is minder perfect dan dat je dacht. Deze realistische kijk helpt de relatie. Niemand is perfect: je partner niet maar jij ook niet. Door zo naar de relatie te kijken zorgt het ervoor dat je realistisch blijft en teleurstelling voorkomt. Ook is het van belang dat er een realistische kijk op hoe de relatie verloopt. Het is niet alleen maar leuk en gezellig. Het gaat met vallen en opstaan. Door bij elke tegenslag uit het veld geslagen te raken houdt een relatie geen stand. Het besef hebben dat er minder leuke momenten zullen zijn is ook een realistische kijk op de relatie.

Welke belemmeringen kun je tegen komen?

Alle stellen beginnen met een sterk verlangen om hun relatie succesvol te maken. Toch komen er problemen op die maar beter van tevoren kunt bespreken zoals?

 • Zonder het te beseffen hebben veel stellen onrealistische verwachtingen over hun relatie, aangewakkerd door mythen en populaire media.
 • Veel mensen hebben in hun leven geen goede relatie-rolmodellen waardoor ze onbewust ineffectieve patronen herhalen.
 • En niemand heeft je een handleiding gegeven om een relatie te laten werken.

Hoe kun je samen een duurzame liefdesrelatie ontwikkelen?

Goede relaties worden niet ontdekt, partners ontwikkelen een duurzame liefdesrelatie stap voor stap samen. In een relatie zijn veel conflictgebieden. Maar veel stellen hebben de neiging om deze onderwerpen niet vóór ze je een vaste relatie aangaat te bespreken.

Zelfs de meest succesvolle koppels geven toe dat het niet gemakkelijk is om hun liefde levend te houden. Als beide partners bereid zijn om de inspanning te leveren en er veel moeite voor te doen, kunnen jullie een langdurige relatie opbouwen.

Wat zijn mogelijk thema’s?

Elke relatie bestaat uit twee individuen met ieder hun bagage, hun wensen en hun behoeften. Dat geeft telkens een eigen interactie. De thema’s in deze cursus worden daarom concreet afgestemd op jullie behoefte en kunnen onder andere zijn:

 • Wat liefde is en wat intimiteit inhoudt?
 • Hoe kun je elkaar emotionele veiligheid geven?
 • Wat is jullie individuele hechtingsstijl?
 • Wat zijn jullie communicatiepatronen die intimiteit in de weg staan?
 • Wat zijn oude pijnpunten die nu nog spelen?
 • Waarom vriendschap essentieel is voor een goede relatie?
 • Wat jij van je partner mag verwachten en andersom?
 • Wat de spelregels voor een duurzame relatie zijn?
 • Hoe je met (menings)verschillen omgaat?
 • Wat zijn de gemeenschappelijk waarden die jullie delen?
 • Hoe kun je meet volle aandacht naar je partner luisteren?

Door met elkaar heel bewust stil te staan bij onderwerpen zoals ‘omgaan met conflicten’ of ‘inhoud geven aan je relatie’ doen deelnemers een waardevolle investering in hun relatie.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze cursus is bedoeld voor alle stellen die enige tijd een relatie hebben en zich willen voorbereiden op een duurzame vaste relatie. Het kan je eerste serieuze relatie zijn of een nieuwe relatie. In het laatste geval is het belangrijk om te leren van je fouten in de liefde en kijk waarom je deze fouten maakte (of blijft maken). Hoe kom je er weer bovenop nadat iemand je hart heeft gebroken? Hoe krijg je weer wat hoop en vertrouwen in de liefde?

Na een relatiebreuk is het daarom belangrijk om dit goed te verwerken zodat je je weer helemaal open kunt stellen voor een nieuwe partner: zo krijg je weer (een beetje) vertrouwen in de liefde.

Wat maakt een relatie duurzaam?

Waarom slaagt de ene relatie wel en de ander niet? Wat maakt een relatie duurzaam? Daarvoor is nodig dat beide partners naar de lange termijn kijken van de relatie in plaats van de korte termijn. Hierbij zijn volharding, trouw en doorzettingsvermogen zeer belangrijk. Als iemand bij de kleinste tegenslag al de handdoek in de ring gooit dan houdt de relatie geen stand. Het doorzetten en met een lange termijnvisie je richten op het ontwikkelen van je relatie is een vereiste voor een duurzame relatie. Deze privécursus geeft hiervoor een aanzet.

Maak nu meteen afspraak voor Kennismakingsgesprek

Hebben je nog vragen of willen je onderzoeken of Heart Connection  iets voor je kan betekenen vraag dan naar een gratis kennismakingsgesprek. https://heartconnection.nl/gratis-gesprek

Dit gesprek biedt de gelegenheid om vrijblijvend kennis te maken en te kijken of het klikt. Het kennismakingsgesprek is bedoeld te onderzoeken waar je hulp bij nodig hebt en of Heart Connection  je de juiste hulp kan bieden. Een kennismakingsgesprek duurt een uur tot 1,5 uur.

Aarzel niet om contact op te nemen.

 Heart Connection

Peter(PLAM) van der Ven

Lilia(LV) van der Ven-Rayos

LoopbaanCoach & LifeCoach

RelatieTherapeut & Gezinstherapie

Email:     plamvdven@outlook.com

Website: www.heartconnection.nl

06-51404331 of 070-3960265

 

 

 

 

 

 

Voorbereiding op een duurzame romantische liefdesrelatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *