Hoe kun je elke dag je partner laten zien belangrijk voor je te zijn?

Vanwege de dagelijkse druk, afleiding en dynamiek van het moderne leven is het vaak moeilijk om tijd en aandacht voor elkaar als partners te hebben. Het werk en de eisen van het opvoeden van kinderen kunnen de aandacht voor elkaar naar de laatste plaats op de prioriteitenlijst duwen. Voor dat je het weet ben je meer huisgenoten die emotioneel en fysiek niets met elkaar hebben. Het is gemakkelijk om verliefd te worden, maar veel moeilijker om intiem te blijven. Dit vraagt opzettelijk momenten van verbinding en intimiteit. Als er te weinig aandacht is voor je romantische relatie, vervaagt de verbinding.

Ons leven wordt drukker en stressvoller. Paren met twee inkomens, vooral die met kinderen, werken letterlijk met vier banen. De eerste twee zijn hun eigen banen, de derde is het opvoeden van de kinderen en de vierde is het huishouden runnen. Dit laat vaak weinig tijd over voor de emotionele verbinding die nodig is om de relatie te onderhouden en te versterken.

Daarnaast worden we in de huidige aandachttrekkende economie verleid dagelijks bezig te zijn met verslavend social media. In een relatie wordt dan de partner als een derde wiel in de relatie gemaakt.

Een manier om een ​​ritueel te ontwikkelen is door het gewoon te doen. Uiteindelijk zal het een ritueel worden als het regelmatig wordt gedaan.

Als jij degene bent die dit initiatief neemt, zal je partner dat soort gedrag van je gaan verwachten. Hij of zij zal op zijn beurt waarschijnlijk een complementaire reactie ontwikkelen.

Wat is een relatieritueel?

Relatierituelen gaan niet alleen over tijd samen doorbrengen. Relatierituelen zijn een essentieel onderdeel van een liefdevolle, zorgzame relatie. Relatierituelen  kunnen van alles zijn, zolang ze maar op een regelmatige en vaste manier worden uitgevoerd. Ze hebben als doel jou en je partner dichter bij elkaar te brengen. Een routine wordt alleen een ritueel wanneer het een betekenis heeft. Een relatieritueel is dus een geplande, terugkerende uitwisseling tussen twee partners in een liefdevolle relatie die betekenisvol en krachtig is. Het zijn regelmatige herinneringen die je deelt met je partner.

Deze rituelen zijn nodig om je relatie sterk en levendig te houden. Het is voor elke intieme relatie een noodzaak om deze te ontwikkelen als je die nog niet hebt. Het hebben van een langdurige en veilige relatie gaat over te weten dat jullie voor elkaar de belangrijkste zijn. Elke dag tijd en energie besteden aan je relatie is daarvan de praktische uitdrukking zodat je partner zich geliefd bij je voelt.

Voor gezinnen zijn rituelen evenzeer enorm belangrijk. Voor kinderen vormen ze de hoeksteen van familierelaties maar ze worden maar al te vaak verwaarloosd zoals het dagelijks in ontspannen sfeer met elkaar eten.

Liefdevolle aanraking in intieme relaties

Waarom een ​​relatieritueel om je relatie te versterken?

Hoe meer gestrest je bent over dingen in je leven door al deze bezigheden, hoe minder energie je zult hebben om positieve momenten van verbinding in je relatie te creëren.

Alleen een stel dat duidelijk met elkaar commitment heeft over prioriteit voor de relatie en gezin heeft een kans om hun emotionele band te verdiepen gedurende hun relatie.

Rituelen creëren niet alleen kansen voor verbinding, maar verminderen ook de stress die velen hebben. Het ontspant omdat je verbinding maakt met jezelf én je partner.

Deze kleine rituelen kunnen stellen helpen om met verdriet om te gaan, het plezier van een speciale gelegenheid te vergroten of angstgevoelens te verminderen.

We hebben de neiging om te denken aan rituelen tijdens aan grote activiteiten zoals vakanties, feesten of uit eten gaan. Maar rituelen op kleinere schaal zijn even belangrijk of zelfs belangrijker. Een dagelijks relatieritueel creëert continu een gevoel van verbondenheid.

Door tijd te nemen om een ​relatieritueel vorm te geven en voor te druk je uit dat je je partner en de relatie ​​waardeert. Het is een manier om je dichterbij te voelen en: ‘laten we onze relatie zo hecht mogelijk maken’.

Rituelen hebben verschillende doelen

 • Ze creëren een klein ritueel voor relatieherstel
 • Ze bieden structuur aan de relatie
 • Ze verbeteren je emotionele betrokkenheid
 • Ze helpen je een stemming of emotie te creëren die je wenst
 • Ze creëren een sterk wij-gevoel en een gevoel van saamhorigheid
 • Ze helpen partners om optimistisch te zijn/blijven
 • Ze helpen controle over je emoties te houden of te terug te krijgen.
 • Ze creëren positieve herinneringen
 • Ze drukken een dagelijkse uitdrukking van dankbaarheid uit naar je partner én relatie

Betekenis geven aan de dagelijkse gewoonten

Een van de beste manieren om een ​​relatie nadrukkelijk te verbeteren is door betekenis toe te voegen aan de dagelijkse gewoonten die je als stel al doet.

Vergeet niet dat als je als stel niets doet om je relatie fris en actief te houden en te verbeteren, de relatie na verloop van tijd emotioneel arm wordt. Dat is waarom het van vitaal belang is om opzettelijk dagelijkse rituelen te cultiveren die partners helpen elke weer met elkaar verbinding te maken.

 

 

Er zijn vier aspecten die je helpen je aandacht te richten op je partner en relatie:

 1. Ontspannenheid,
 2. Relatiewaarden,
 3. Wilskracht
 4. Inspanning

Ze zijn alle vier nodig om een relatie levend te houden en voor de dagelijkse romantische rituelen.

Aandacht moeheid = Relatiemoeheid

Wat zijn oplossingen voor het gebrek aan aandacht voor je relatie?

Hoe kun je in deze dagelijkse uitdagingen toch samen creëren om sterke en intieme relaties en gezinnen op te bouwen?

Een druk stel kan zich eerst concentreren op het verbeteren van de kwaliteit van hun interacties door echt op elkaar en de relatie te focussen gedurende de beschikbare tijd.

Rituelen worden samen gecreëerd en dat kan bijna alles zijn dat voor een terugkerend moment van emotionele verbinding zorgt. Deze momenten zijn belangrijk, zelfs als ze klein lijken of zelfs heel klein. Het zijn de dagelijkse kleine momenten die vaak de grootste impact hebben op de algehele kwaliteit van de relatie.

Rituelen van verbinding vormen een essentieel aspect van een positieve en gelukkige relatie. Ze creëren gedeelde betekenis in de relatie. Rituelen creëren positieve herinneringen en zijn als lijm in relaties. . . ze houden je verbonden.

Als je een betekenis in de relatie hebt, is de kans groot dat de relatie stabiel en gelukkig blijft. Als je dat niet doet, ga je je misschien afvragen: “Is dat nu alles wat er is?”

Vraag jezelf af wat jij en je partner regelmatig doen om te laten zien dat je er voor elkaar bent om te bepalen of je momenteel rituelen hebt?

Op welke manieren laat je zien dat je bij elkaar bent, zelfs als je niet in elkaars aanwezigheid bent?

Hieronder voorbeelden van kleine rituelen die niet veel extra tijd kosten maar enkel volle aandacht.

Relaties gedijen wanneer paren beseffen dat de schijnbaar onbeduidende momenten, zoals een liefdevolle knuffel en kus wanneer een partner thuiskomt, vaak de belangrijkste zijn.

Door opzettelijk momenten te nemen van aandacht voor elkaar, kunnen stellen, saaie routines transformeren in een bron van verbinding en plezier.

De ochtend- en avondkus of knuffel kan een succesvol ritueel zijn.

Een centraal kenmerk van rituelen is dat we ze doen, of we er nu zin ​​in hebben of niet. De kus moet plaatsvinden, zelfs als je net een nogal vervelend argument hebt gehad van je partner of als je naar een belangrijke vroege vergadering racet of als je boos bent.

Als we kussen/knuffelen, maken we gebruik van een centraal kanaal van emotionele verbinding. Intiem fysiek contact beïnvloedt ons op een manier die in veel opzichten superieur is aan woorden of ideeën.

We zijn zintuiglijke wezens in minstens dezelfde mate als we rationeel zijn: een glimlach of een streling kan ons daarom veel dieper geruststellen dan een welsprekende zin of een goed gearticuleerd feit (‘natuurlijk hou ik van je …’).

Als baby’s werden we gekalmeerd door aanraking lang voordat we taal konden begrijpen. Daarom blijven we fysiek contact nodig hebben om te geloven, echt te geloven, dat we een plaats in het leven van een ander hebben.

Normaal volgt een kus/knuffel uit een teder gevoel: we hebben eerst een emotie en dan drukken we die uit. Maar er is een andere manier waarop onze geest kan werken, een manier waarop een gevoel voortvloeit uit een actie.

De ochtend- en avondkus dient daarom te komen, ongeacht of er al dan niet een tedere emotie is. Maar dan, bijna zeker, als we doorgaan met de kus/knuffel, zal de tedere emotie opkomen. Het is heel moeilijk om te kussen of te knuffel en niets te voelen. Alleen een kleine inspanning is nodig.

“Welcome Home-ritueel”.

Op een liefdevolle manier elkaar begroeten is een fantastisch begin van een avond thuis.

Een mooie volle knuffel die beide partners omarmt (geen knuffel met één arm). Vraag je partner waar hij/zij vandaag het meest enthousiast over? Of waar maken ze zich vandaag zorgen over?

Moedig elkaar aan om vast te houden totdat jullie beide ontspannen zijn. Deze fysieke verbinding kan helpen stress te verminderen en opnieuw met elkaar te verbinden.

Een dagelijks stress verlagend gesprek voeren.

Een dagelijks gesprek verdiept de tederheid jegens je partner, creëert een betere emotionele en seksuele verbinding en voorkomt ruzies om kleine dingen die vaak voorkomen wanneer een paar dagelijks een betekenisvolle verbinding mist.

Opzettelijk een-op-een met elkaar praten, zelfs gedurende slechts enkele minuten, kan goed genoeg zijn voor drukke stellen. Focus op het bespreken van hoe je dagelijkse gebeurtenissen je deden voelen, in plaats van alleen te praten over de feiten over de gebeurtenissen die plaatsvonden.

Gaan slapen

Kijk of staar elkaar in de ogen en focus op het verzachten van de blik voor een paar minuten voordat je heerlijk in slaap valt

De schoonheid van jullie relatieritueel

De rituelen die je als relatie doet er op-zich niet toe om een succesvol resultaat bereiken. Het gaat meer over:

 • De manier waarop je als stel dit doet,
 • De betekenis die jullie eraan geven
 • Dat beide partners het erkennen als hun relatieritueel en
 • Dat je het als plezierig beschouwd in plaats van een must-do activiteit of een gewoonte

Het verbazingwekkende van relatierituelen is hoe snel ze een diepe volle betekenis kunnen krijgen.

De eerste keer dat je het doet, is het misschien onwennig of zelf een beetje theatraal.

Maar tegen de tweede of derde keer voel je dat dit echt speciaal wordt voor jullie relatie.

De schoonheid van je cadeauritueel blijft in je aandacht voor schijnbaar kleine details voor je partner en relatie

Maak nu meteen afspraak voor een gratis Kennismakingsgesprek

Wil je begeleiding bij het proces waar jij of jullie samen in zitten dat kan.

Soms is ook een professioneel steuntje in de rug nodig om weer uit het dal te klimmen. Wanneer de tijd daarvoor rijp is bepaal je helemaal zelf.

Met een kennismakingsgesprek kun je dit onderzoeken.

Heb je nog vragen of wil je onderzoeken of Heart Connection iets voor je kan betekenen vraag dan naar een gratis kennismakingsgesprek. https://heartconnection.nl/gratis-gesprek

Dit gesprek biedt de gelegenheid om vrijblijvend kennis te maken en te kijken of het klikt. Het kennismakingsgesprek is bedoeld te onderzoeken waar je hulp bij nodig hebt en of Heart Connection je de juiste hulp kan bieden. Een kennismakingsgesprek duurt een uur tot 1,5 uur.

Aarzel niet om contact op te nemen.

Gratis kennismakingsgesprek

Heart Connection

Peter(PLAM) van der Ven

Lilia(LV) van der Ven-Rayos

LoopbaanCoach & LifeCoach

Relatietherapie & Gezinstherapie

Contactgegevens

Contact Peter van der Ven
T: 06-51404331
E: plamvdven@outlook.com

Contact Lilia van der Ven-Rayos

E: venrayoslv@netscape.net

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kleine dagelijkse verbindingsrituelen voor drukke stellen

Eén gedachte over “Kleine dagelijkse verbindingsrituelen voor drukke stellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *