Persoonlijke en veilige aanpak per stel

De houd me vast relatiecursus kan ook zonder andere stellen erbij gevolgd worden. De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten van 1 1/2 uur. De ‘Houd me Vast’ cursus wordt helemaal op jullie situatie afgestemd. We nemen de tijd om rustig stil te staan bij problemen die spelen binnen jullie specifieke relatie. De privécursus is uitgebreider dan de groepscursus. We gaan dieper in op wat er speelt binnen jullie relatie. De relatiecursus die jullie volgen is dus maatwerk. De relatiecursus ‘Houd me Vast’ in privévorm is het hele jaar te volgen.

Nergens hebben we geleerd hoe we een relatie aan moeten gaan en vast kunnen houden als het wel eens moeilijk gaat. Op school niet, thuis niet, nergens, en toch beginnen we er aan.

Een preventieve relatiecursus is daarom geen overbodige luxe. Toch kunnen er drempels zijn. Stellen kunnen zich soms moeilijk voorstellen dat ze zich kwetsbaar opstellen in het bijzijn van andere stellen. Dat is de reden dat de cursus soms ook aan individuele stellen gegeven kan worden.

Voor wie?

De privérelatiecursus ‘Houd me vast’ is voor alle stellen in een serieuze relatie. Jullie kunnen getrouwd zijn, samen of apart wonen, jong of oud zijn, hetero- of homoseksueel zijn, in een langdurige relatie zitten of net het stadium van verliefdheid voorbij zijn. Het enige dat uitmaakt is dat jullie beiden bereid zijn om stil te staan bij jullie relatie en aan de versterking van jullie verbinding te werken.

De cursus biedt een plek om in alle rust stil te staan bij de sterke en minder sterke kanten van jullie relatie. Samen werken jullie aan het herstellen, versterken en bewaren van jullie wederzijdse liefde.Tijdens de bijeenkomsten worden de gesprekken geïntroduceerd, er worden voorbeeldgesprekken vertoond en aansluitend doe je als stel, met z’n tweeën, een oefening rond het besproken thema. 

Meer plezier en intimiteit te hebben

Het doel van de cursus is dat partners stapsgewijs meer naar elkaar toegroeien en weer plezier en intiem met elkaar kunnen zijn. Het leren van vaardigheden om liefdevoller met elkaar om te gaan. Zodat je meer uit je relatie kunt halen dan voorheen.

De 8 verschillende sessies hebben de volgende titels:

 1. Liefde en veilige hechting begrijpen
 2. Jullie helpen om je negatieve patronen helder te krijgen
 3. Jullie laten zien dat daar niemand als schuldige in aan te wijzen is
 4. Helpen de pijnplekken aan te wijzen die in dat negatieve patroon bij jullie geraakt worden
 5. Jullie helpen terug te kijken op een ruzie en te zien hoe je gedrag wordt aangejaagd door jullie patroon en hoe je dat kunt stoppen
 6. Helpen om onderliggende emoties met elkaar te delen en op een heldere manier te verwoorden wat je nodig hebt en elkaar hierin te steunen
 7. Helpen over seksualiteit te praten in een veilige verbondenheid
 8. Rituelen activeren die je liefde levend kunnen houden

Iedere sessie heeft een vaste opbouw:

 1. Opening, bespreken van huiswerk/de oefening
 2. Korte presentatie door de cursusleider
 3. Bekijken van illustrerend videomateriaal
 4. Ieder koppel gaat apart oefenen, met steun op maat van een begeleider
 5. Gezamenlijke afsluiting, waarbij huiswerk wordt meegegeven

 Het is vooral de bedoeling dat je met je partner aan de slag gaat!

Wat is de achterliggende visie?

Wij hebben de aangeboren behoefte om verbonden te zijn met iemand die van ons houdt, die er voor ons is en bij wie we ons veilig voelen. Het heikele punt bij paren met relatieproblemen is dat ze die verbondenheid bedreigd zien. Ze maken ruzie over troep in huis of omdat de ander altijd werkt, maar in feite gaat het om de angst niet meer belangrijk te zijn voor je geliefde en uiteindelijk elkaar te verliezen. Paren voelen zich te kwetsbaar om dat rechtstreeks tegen elkaar te zeggen en vervallen in verwijten of schijnbare onverschilligheid.

De kern van een goede relatie is de mate van emotionele verbondenheid die jullie voor elkaar voelen. Door veel redenen kan je relatie (tijdelijk) onder druk komen staan.

Wanneer je je minder verbonden voelt met je partner kan zich dat uiten in conflicten. In deze conflicten gaat een van beide de strijd aan of jullie gaan allebei de strijd aan. Deze (soms hevige) conflicten kunnen maken dat je je minder verbonden voelt. Binnen sommige relaties zijn er veel minder of eigenlijk geen conflicten. 

Het gebrek aan verbondenheid hoeft zich niet te uiten in conflicten; het kan ook zijn dat jullie weinig conflicten hebben en vooral langs elkaar heen leven.  Wanneer de verbondenheid minder is, voel je steeds minder positieve gevoelens voor de ander. Er is een grotere kans dat je je eigen gang gaat bij grote beslissingen (zoals carrière).

Vergroten van de verbondenheid die je voelt in je relatie is mogelijk. Met EFT, een (wetenschappelijk bewezen) relatietherapie die helpt ruzies te stoppen en verbondenheid te versterken. De lichte variant van relatietherapie is het relatieprogramma ‘Houd-me-vast’.

Gratis kennismakingsgesprek

Wat zijn jullie relatiepatronen?

Er ontstaan patronen, waarbij bijvoorbeeld de een de ander achtervolgt met kritiek in een poging hem te laten inzien dat er geen echt contact meer is. De ander krijgt daardoor het gevoel dat hij faalt en niks goed kan doen en trekt zich terug, waarna de partner haar pogingen om tot hem door te dringen nog heftiger en emotioneler hervat. In het programma Houd me vast leren paren die voelen hoe de liefde hun ontglipt, dit patroon te doorzien. Ze leren hun (hechtings)angsten en behoeften te voelen en te uiten naar elkaar, en ervaren opnieuw dat ze van elkaar houden. Ze doen dat in zeven stappen, met zeven gesprekken die staan uitgewerkt in het boek Houd me vast, dat de paren voor de cursus als ‘huiswerk’ moeten lezen

Aanmelden voor de privérelatiecursus

Als jullie interesse hebben in de privécursus dan maak ik graag van tevoren met kennis met jullie tijdens een gratis kennismakinggesprek.

Tijdens het kennismakingsgesprek krijgen jullie de gelegenheid om kosteloos en vrijblijvend kennis met mij te maken en te kijken of er een klik is. Tijdens het gesprek geef ik uitleg over de relatiecursus. Tevens beantwoord ik al de vragen die jullie mochten hebben.

Maak nu meteen afspraak voor een gratis Kennismakingsgesprek

Wil je begeleiding bij het proces waar jij of jullie samen in zitten dat kan.

Soms is ook een professioneel steuntje in de rug nodig om weer uit het dal te klimmen. Wanneer de tijd daarvoor rijp is bepaal je helemaal zelf.

Met een kennismakingsgesprek kun je dit onderzoeken.

Heb je nog vragen of wil je onderzoeken of Heart Connection  iets voor je kan betekenen vraag dan naar een gratis kennismakingsgesprek. https://heartconnection.nl/gratis-gesprek

Dit gesprek biedt de gelegenheid om vrijblijvend kennis te maken en te kijken of het klikt. Het kennismakingsgesprek is bedoeld te onderzoeken waar je hulp bij nodig hebt en of Heart Connection  je de juiste hulp kan bieden. Een kennismakingsgesprek duurt een uur tot 1,5 uur.

Aarzel niet om contact op te nemen.

 Heart Connection

Peter(PLAM) van der Ven

Lilia(LV) van der Ven-Rayos

LoopbaanCoach & LifeCoach

Relatietherapie & Gezinstherapie

Email:     plamvdven@outlook.com

Website: www.heartconnection.nl

06-51404331