Hooggevoeligheid(HSP) Coach

Ben jij soms doodmoe van de indrukken van alledag? 

Wil je je hooggevoeligheid zo goed mogelijk benutten?
Wil je herstellen van stressklachten, en ze in de toekomst voorkomen?
Wil je meer tot bloei komen in je leven en werk?

Wees dan welkom bij Heart Connection

Ben jij soms doodmoe van de indrukken van alledag? Ben je snel overprikkeld en emotioneel uit balans? Ben jij erg gevoelig en misschien wel hooggevoelig? 

Vind je het moeilijk om in je eigen energie te blijven? Voel je je bijvoorbeeld vaak een (energetische) spons, moe, of heb je last van een vol hoofd? Dit kan komen door hooggevoeligheid of hoogsensitiviteit.

De twee hoofdkenmerken van hooggevoeligheid zijn:

 1. Indrukken komen dieper en intenser binnen.
 2. HSP (Hoog Sensitieve Personen) hebben meer verwerkingstijd nodig om deze indrukken vervolgens te verwerken.

Zou je graag handvatten willen hebben om met deze hooggevoeligheid om te kunnen gaan? Ben je bereid om anders naar je gedachten en je (hoog)gevoeligheid aan te gaan kijken? Wij kunnen je begeleiden in jouw hooggevoeligheid. Persoonlijke coaching is bedoeld voor mensen die last hebben van de vervelende kenmerken van hooggevoeligheid en constructief om willen gaan met deze karaktereigenschap. Individuele begeleiding hooggevoeligheid is Voor degenen die een op een begeleiding prettig vinden.

Kinderen met hooggevoeligheid?

Bij kinderen kun je merken dat ze bijvoorbeeld snel last hebben van labeltjes in kleding of harde geluiden of dat ze heel zorgzaam en empathisch zijn, of dat ze niet willen kijken naar tekenfilmpjes waar andere kinderen geen problemen mee hebben. Sommige kinderen trekken zich terug als het te druk voor ze wordt, maar er zijn ook hoogsensitieve kinderen die juist zelf heel druk worden van alle prikkels.

Hoogsensitiviteit is geen ziekte

Hoogsensitiviteit is geen ziekte, maar een eigenschap. Je bent gevoeliger dan andere mensen. Gevoeliger voor de wereld om je heen. Voor stemmingen, voor licht, geluid, smaken. Dat kan heel prachtig zijn, maar vaak ook komt de wereld hard binnen. Hoogsensitieve of hooggevoelige mensen trekken zich daarom vaak terug in hun eigen wereld.

Is hoogsensitiviteit voor jou een uitdaging?

Veel mensen die hoogsensitief zijn, ervaren dit als een last. Ze zijn gevoelig voor prikkels en emoties en dat kost veel energie. Ze cijferen zichzelf en hun gevoelens weg en leggen hun focus op anderen. Het kost ze moeite om hierin een goede balans te vinden en de eigen energie in iets positiefs om te zetten.

Te veel prikkels

Ongeveer 1 op de 5 mensen is een hoogsensitief persoon (HSP). Als je je hooggevoeligheid echter nog niet goed beheerst, kan dit leiden tot veel klachten en nadelen. Als je bijvoorbeeld te veel prikkels hebt ontvangen en overprikkeld raakt, dan kan je een hoop hinder ervaren. Lange termijn voorbeelden zijn (chronische) vermoeidheid of een burn-out. Als je overprikkeld raakt kan je makkelijker negatieve energie waarnemen, waardoor je in een vicieuze cirkel kan belanden.

Normaal of te veel

Een HSP is meer dan gemiddeld gevoelig voor indrukken en prikkels en merkt meer signalen en details op. Alle indrukken worden uitgebreider en intensiever gefilterd dan bij de gemiddelde mens. Wat anderen normaal vinden zoals mensenmassa’s of harde muziek, kan voor HSP’s al snel te veel zijn; zij raken dan overprikkeld door letterlijk een teveel aan (sterke) prikkels.

Invloed op je leven

Hooggevoeligheid kan sterk van invloed zijn op werk, het persoonlijk leven en relaties. Het is een eigenschap die in onze hectische, westerse maatschappij, waar de nadruk ligt op verstand en ratio, niet erg wordt gewaardeerd. Veel hooggevoelige mensen ervaren in eerste instantie dan ook last van hun eigenschap, en vragen zich af wat er mis is met hen. Zij hebben de neiging zichzelf te willen veranderen, en hun eigenschap te onderdrukken of negeren.

Van Bewustwording en acceptatie naar kracht

Door het bewustzijn en accepteren van de eigen hooggevoeligheid kan deze echter van een valkuil en een last, tot een kwaliteit en een gave worden. Hiertoe is het onder andere belangrijk om goed te leren aarden, grenzen te stellen, de innerlijke kracht te versterken en een juiste balans te vinden tussen activiteit en rust.

Waarom coaching bij Hooggevoeligheid heel gewoon?

Wij vinden het belangrijk om hooggevoelige mensen te ondersteunen zodat de last ervan afneemt, en deze eigenschap kan ontwikkelen tot een kracht, een kwaliteit.

Kenmerken van HSP’s zijn onder meer:

 • Nemen gedetailleerder, subtieler en intenser waar
 • Zijn erg gevoelig voor prikkels van buitenaf; vaak voelen HSP’s zich hierdoor niet op hun gemak
 • Hebben meer moeite en meer tijd nodig om indrukken te verwerken
 • Hebben een diep en rijk innerlijk leven; dromen, fantaseren en overwegen veel
 • Voelen stemmingen en sferen goed aan
 • Worden meer dan gemiddeld geroerd door natuur, kunst en muziek
 • Eigen emoties en emoties van anderen worden intenser ervaren
 • Hebben moeite met planning en het verkrijgen van structuur
 • Kunnen verlegen overkomen maar zijn dat veelal niet
 • Zijn vaak plichtsgetrouw en perfectionistisch
 • Functioneren minder goed als ze geobserveerd of geëvalueerd worden
 • Zijn vaak zorgzaam en anticiperend op behoeften van anderen; moeite om grenzen aan te geven
 • Hebben relatief meer en sneller last van stress, spanning en fysieke klachten zoals hoofdpijn, allergieën, maag/darmklachten, chronische vermoeidheid etc.
 • Lopen groter risico op stemmingswisselingen, depressiviteit, angsten en verslavingen

Wat is de werkwijze? Wat kan je verwachten?

Ik help je weer genieten in de wereld

Hoogsensitiviteit neem je niet weg. Ik kan je helpen ten volle te genieten van je talent zonder dat je je hoeft af te sluiten van de wereld. Samen werken we aan hoe je signalen in je lichaam kunt lezen, hoe je weerbaarheid inbouwt in je gevoeligheid en hoe je slim gebruik maakt van jouw intuïtie.

Zie je, met jouw hoogsensitieve eigenschap heb je een ander kader nodig om in te leven. De wereld is nu eenmaal niet ingericht op hoogsensitieve mensen daarom heb je het ook nooit geleerd en zul je dat zelf moeten doen.

In het intakegesprek krijg je een indruk van in hoeverre jij hooggevoelig bent en hoe we daar samen mee aan de slag kunnen gaan. In een volgconsult krijg je praktische tips en tricks die je in het dagelijks leven kunt inzetten.

We gaan kijken wat hooggevoeligheid precies inhoudt, wat dit betekent in jouw leven, waar je staat in jouw proces en wat je nodig hebt om de pracht van jouw hooggevoeligheid ten volste te kunnen gaan beleven en gebruiken. Je krijgt diverse tips & tricks om toe te passen in het dagelijks leven om dichterbij jezelf te kunnen blijven en goed gegrond te blijven.

Maak nu meteen afspraak voor een gratis Kennismakingsgesprek

Wil je begeleiding bij het proces waar jij of jullie samen in zitten dat kan.

Soms is ook een professioneel steuntje in de rug nodig om weer uit het dal te klimmen. Wanneer de tijd daarvoor rijp is bepaal je helemaal zelf.

Met een kennismakingsgesprek kun je dit onderzoeken.

Heb je nog vragen of wil je onderzoeken of Heart Connection iets voor je kan betekenen vraag dan naar een gratis kennismakingsgesprek. https://heartconnection.nl/gratis-gesprek

Dit gesprek biedt de gelegenheid om vrijblijvend kennis te maken en te kijken of het klikt. Het kennismakingsgesprek is bedoeld te onderzoeken waar je hulp bij nodig hebt en of Heart Connection je de juiste hulp kan bieden. Een kennismakingsgesprek duurt een uur tot 1,5 uur.

Aarzel niet om contact op te nemen.

Heart Connection

Peter(PLAM) van der Ven

Lilia(LV) van der Ven-Rayos

LoopbaanCoach & LifeCoach

Relatietherapie & Gezinstherapie

Email:     plamvdven@outlook.com

Website: www.heartconnection.nl

06-51404331 of 070-3960265

 

NEEM CONTACT OP VOOR MEER INFO