Leefstijlcoaching

Hoewel we een druk leven hebben (thuis, werk, familie, vrienden), is het belangrijk om regelmatig een stap terug te nemen voor een beetje zelfliefde. Iets doen voor jezelf zou kunnen voelen als een egoïstische daad op het eerste ,vooral als je kinderen hebt . Hoeveel kun je voor iemand anders betekenen als je niet fit bent? Niet veel, of in ieder geval minder dan als je in topfit bent.

Heart Connection begeleid mensen vanuit Holistische LeefstijlCoaching die mensen begeleiden naar innerlijk welbevinden en een gezonde leefstijl. Het begrip ‘holistisch’ betekent voor ons dat we niet alleen kijken naar de mentale of psychische factoren achter het menselijk gedrag, maar daar ook de lichamelijke, energetische en emotionele kanten van de mens en vraagstukken rondom zingeving bij betrekken.

Zit je niet lekker in je vel?

Veel mensen hebben meer stress en ongezonde gewoontes dan ze willen. Leer hoe je gewoontes kan bijsturen en lekker in je vel kan zitten. En leer wat ervoor nodig is om nieuwe gewoontes ook vol te houden. Wil je werken aan je gezondheid? Wil je gezonder eten of meer bewegen? Of slaap je niet goed en wil je een betere balans in je leven?

Misschien heb je gezondheidsklachten en wil je jouw leefstijl aanpassen. Wil je gezonder leven, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Hebt je al veel geprobeerd, maar lukt het niet om een gezonder leven vol te houden? Misschien maak je je zorgen om in de toekomst last te krijgen als gevolg van je levensstijl. Dan kan Gezonde Leefstijlcoaching je helpen.

Wat is het doel van gezonde leefstijlcoaching?

Het doel van gezonde leefstijlcoaching is het bevorderen van een actieve en gezonde leefstijl door individuele begeleiding. De leefstijl van de cliënt staat centraal en zal waar nodig worden aangepast. Samen bespreken we tijdens iedere bijeenkomst welke stappen je neemt om je leven te veranderen. Daarbij houdt de coach rekening met je persoonlijke situatie. Jij bepaalt zelf het tempo, waardoor je het programma goed vol kunt houden.

Waarom veel mensen moeite hebben met een gezonde leefstijl?

* De meeste mensen worstelen met het bijsturen van hun ongezonde patronen.

* Ze lezen van alles over gezondheid, maar weten niet waar ze moeten starten. En dus doen ze niets.

* Of starten en vallen terug in hun oude gewoontes.

* Of ze hebben geen plan.

* Of ze hebben wel een plan, maar geen systeem waardoor ze hun ‘goede voornemens’ op de lange termijn volhouden.

* Want de kans is groot dat jouw leefstijl ook gezonder kan. Ieder mens heeft zo zijn eigen uitdagingen. De één eet heel gezond, maar kan op bewegingsgebied nog winst behalen. De ander beweegt veel, maar kan op ontspanningsgebied nog winst behalen. Gezondheid is altijd maatwerk, en de kleinste stap geeft het grootste effect.

Gezond leven en een gezonde leefstijl is voor iedereen weggelegd.

Een gezond leefpatroon bestaat uit goed eten, bewegen en balans. Een juiste balans tussen werk en ontspanning is essentieel voor uw vitaliteit. Ook een goede nachtrust draagt bij aan uw gezondheid.

Een gezonde leefstijl zorgt ervoor dat je als persoon goed in je vel komt te zitten, zowel geestelijk als lichamelijk, en kan zelfs (chronische) ziektes helpen voorkomen. Een gezond leefpatroon bestaat niet alleen uit goed eten en bewegen. Ook een balans tussen werk en ontspanning en een goede nachtrust is essentieel.

Mensen menen zelf een heleboel te kunnen doen door gezond te leven, maar ervaren vaak wel een drempel om hun leefstijl daadwerkelijk aan te passen. Niet iedereen heeft de motivatie, discipline of het doorzettingsvermogen om dit te veranderen, of men weet niet hoe dit op een verantwoorde wijze aangepakt kan worden. De Leefstijladviseurs van De Leefstijlpoli zullen u hierbij adviseren, inspireren, motiveren en begeleiden.

Voor wie is gezonde leefstijlcoaching geschikt?

* Voor iedereen die wel weet wat gezonde voeding is, maar bij wie het toch niet lukt om een gezonde leefstijl vast te houden;

* Voor iedereen die wil stoppen of minderen met roken of met het drinken van alcohol;

* Voor iedereen die graag zou sporten, maar bij wie het niet lukt om te beginnen of om het sporten vol te houden;

* Voor iedereen bij wie het niet lukt om een goede balans te vinden tussen werk en privé.

Kortom: gezonde leefstijlcoaching is geschikt voor iedereen die wil investeren in zijn of haar gezondheid.

Gezonde relaties

Gezond leven gaat niet alleen over je persoonlijke gewoonten, bijvoorbeeld voeding en lichaamsbeweging. Het gaat ook om je relaties met andere mensen, je sociale netwerk. Zorg ervoor dat je niet alleen contact hebt met mensen via sociale media, maar spreek ook face-to-face met mensen af en onderneem samen activiteiten. Investeer in je relaties en zoek mensen die ongeveer hetzelfde verwachten van een vriendschap. Langer leven door bevredigende sociale relaties Sociale contacten geven niet alleen plezier en voldoening, ze beïnvloeden ook je lange termijn gezondheid en wel net zo krachtig als voldoende slaap, een goed dieet en niet roken. Tientallen studies hebben aangetoond dat mensen die bevredigende relaties hebben met familie, vrienden en hun leefgemeenschap, gelukkiger zijn, minder gezondheidsproblemen hebben en langer leven. Hoe bereik je een gezonde levensstijl?

Er zijn veel argumenten om een gezonde levensstijl na te streven. Maar hoe bereik je die gezonde levensstijl? Met andere woorden, hoe pak je het aan? Om er zelf een gezonde levensstijl op na te houden zul je een aantal patronen moeten doorbreken. Het is dus een kwestie van ‘doen’. Daarom bestaat een gezonde levensstijl vooral uit gezond doen.

Er bestaat dus geen gemakkelijke weg. Het bereiken van duurzame resultaten op het gebied van je gezondheid, je gewicht en je fitheid kost tijd, discipline en doorzettingsvermogen. Natuurlijk bestaan er wel een hoop producten die je een zogenaamde quick fix beloven. Maar in essentie gaat het om het aanleren van een gezonde leefstijl.

Investeer in sociale contacten

Ouderen leven langer als ze goede vrienden hebben, blijkt uit onderzoeken. Vermoedelijk leidt de waardering van anderen ertoe dat mensen beter voor zichzelf zorgen. Ook vrolijken vrienden elkaar op, geven ze steun bij stressvolle levensgebeurtenissen en sturen ze elkaar bij gezondheidsklachten naar de dokter. Wees dus zuinig op oude vrienden, en blijf je leven lang investeren in nieuwe vriendschappen.

Koester je relatie

Mensen met een langdurige emotioneel veilige relatie leven het langst. 

Pak je stress aan

Stress is in onze samenleving de stille sloper. Het verhoogt de kans dat je slecht slaapt, ongezond gaat eten, vatbaar wordt voor ziektekiemen, concentratieproblemen krijgt en depressief raakt.

Wat te doen? Sport is een goede manier om het hoofd weer ‘leeg te maken’ en de stresshormonen uit het lijf te werken. Maar ook yoga, meditatie of mindfulness werken bewezen goed bij stress gerelateerde klachten. Doe dingen niet omdat ze je over tien jaar winst opleveren, doe ze omdat je er nú blij van wordt.’

Gezonde Leefstijlcoaching

De leefstijlcoach helpt u om in uw dagelijks leven gezonder te eten, meer te bewegen, aandacht te hebben voor voldoende slaap en een goede balans tussen inspanning en ontspanning te vinden.

Kenmerkend voor mijn manier van leefstijl coaching is de integrale aanpak. Deze aanpak geeft inzicht in je gedachtes, je gevoel en je overtuigingen over een bepaalde veranderwens, en brengt deze met elkaar in balans zodat je motivatie vergroot wordt, je weerstand kleiner wordt en het makkelijk wordt om je motivatie vast te houden.

Gezonde Leefstijlcoaching kan helpen bij:

* Gezonder eten

* Afvallen/ gewichtsbeheersing

* Bewegen

* Conditie verbeteren

* Balans tussen werk en privé

* Balans vinden tussen in- en ontspanning

* Vermoeidheidsklachten

* Blijvend resultaat op gebied van een gezonde leefstijl

Positieve gezondheid

Je hoeft niet altijd uit te gaan van gezondheidsklachten. Ook als je geen ziekte onder de leden hebt kun je niet lekker in je vel zitten. Bijvoorbeeld door echtscheiding, ontslag, sterfgeval of andere nare gebeurtenissen in je leven. Ofwel: je bent je ziekte niet

Positieve gezondheid is een nieuwe en brede visie op gezondheid. De focus ligt daarbij juist niet op ziekte en zorg. Het draait om veerkracht, je leven zin geven en doen wat je leven de moeite waard maakt. Want, je bent je ziekte niet. Je kunt je ondanks lichamelijke klachten en/of gezondheidsproblemen toch goed en gezond voelen. Omdat gezond zijn meer is dan niet ziek zijn. Ook een zinvol leven, sociale contacten, veerkracht hebben, zelf de regie nemen, zelfredzaamheid en dergelijke zijn evenzo belangrijk. Alle aspecten van je leven dragen bij aan je gezondheid en dat vormt de basis voor een gezond leven.

Een eerste stap

Neem je ongezondheid niet voor lief.

Neem contact voor een gratis kennismakingsgesprek en start met een nieuwe fase in je leven. Een fase waarin jij de regie in eigen hand neemt met jouw unieke Persoonlijk Gezondheids Leefstijlplan.

Gratis gesprek