Opfris relatiecursus: Houd Me Vast

voor Regio Den Haag

Je relatie opfrissen naar meer verbondenheid in je relatie.

Elke relatie vraagt periodieke aandacht, tijd en verfrissing. Alleen op die manier maak je je relatie duurzaam in emotionele verbondenheid. Of je nu kort of lang samen bent met je partner: regelmatig onderhoud van je relatie is het behoud van je relatie. Velen vinden dit lastig en hebben nooit geleerd om zo in een relatie te investeren. Een relatie is voor veel mensen één van de belangrijkste dingen in hun leven. Maar eigenlijk leer je maar weinig over hoe ze op te bouwen en te onderhouden. Het is toch merkwaardig dat iets dat zo belangrijk is zo weinig regelmatig aandacht krijgt? Waarom zou je niet eens even echt stilstaan bij dat wat je zo dierbaar is? Kan jouw relatie dat beetje extra aandacht op dit moment goed gebruiken? 

De ‘Houd me vast’ relatiecursus is een cursus om je (partner)relatie te verbeteren of op te frissen. Je vermindert ruzies en krijgt meer begrip voor elkaar. Door het volgen van de ‘Houd me vast’ cursus ontstaat bij de meeste deelnemers een diepere emotionele verbinding met elkaar. Je leert anders te kijken naar de patronen in je relatie. Negatieve patronen leer je stoppen en je leert om onderliggende emoties en behoeftes te herkennen. Je brengt hiermee meer liefde in je relatie, een cadeau voor elkaar en voor je kinderen.

De opfris relatiecursus is geschikt voor alle fasen in een relatie. Het kan een antwoord zijn op het verlangen de relatie nieuw leven in te blazen, het kan een behulpzame start zijn voor een langduriger  traject van relatiebegeleiding en ook als afronding van zo’n traject. Veel mensen die de cursus hebben gedaan, verzuchten dat ze eerder hadden willen weten hoe je je liefde levend kunt houdt. Ze vinden de cursus concreet en helpend om terugkerende discussies en ruzies te stoppen en helpend om de emotionele verbinding te verdiepen en versterken

Het programma duurt 8 dinsdagavonden en start dinsdagavond 15 oktober van 19.30-21.30 in Naaldwijk

Reacties deelnemende stellen: Relatiecursus ‘Houd me vast’

Peter en Lilia weten een open veilige en gelijkwaardige sfeer te creëren waar je helemaal thuis bij voelt’

‘De cursus Houd me vast is een fijne cursus die veel inzichten heeft gegeven in de patronen in onze relatie.

De oefeningen doorbreken deze patronen en hebben ons dichter bij elkaar gebracht. Het is een echte aanrader’.

‘Het is bijzonder om samen de cursus ” Houd me vast ” bij Peter en Lilia te volgen.

Je komt als partners dichter bij elkaar te staan, ook al is je relatie goed.

Meer kennis en inzicht geven een grotere verbondenheid waardoor de liefde groeit!’

Voor wie is de relatiecursus Houd me Vast?

The best present

De relatiecursus Houd me vast is voor stellen in een serieuze relatie.

Jullie kunnen getrouwd zijn, samen of apart wonen, jong of oud zijn, hetero- of homoseksueel zijn, in een langdurige relatie zitten of net het stadium van verliefdheid voorbij zijn. Het enige dat uitmaakt is dat jullie beiden bereid zijn om stil te staan bij jullie relatie en aan de versterking van jullie verbinding te werken.

Houd me vast is geschikt voor ouders van jonge kinderen. De levensfase met jonge kinderen zet de partnerrelatie onder druk. Dit kan een opmaat zijn voor het ontstaan van destructieve patronen en stress in het gezin.

Stellen die zich voorbereiden voor een nieuwe fase zoals: vast relatie, ouderschap, pensionering

De cursus biedt stellen een plek om in alle rust stil te staan bij de sterke en minder sterke kanten van hun relatie. Samen werken jullie aan het herstellen, versterken en bewaren van jullie wederzijdse liefde.

Onderwerpen in de Houd me vast cursus zijn:

Het boek van Sue Johnson ‘Houd Me Vast’ vormt de basis van de cursus. De bijeenkomsten bestaan uit een inleidend gesprek plus 7 gesprekken die:

 • Jullie helpen om je negatieve patronen helder te krijgen
 • Te zien dat daar niemand als schuldige in aan te wijzen is
 • Helpen de pijnplekken aan te wijzen die in dat negatieve patroon bij jullie geraakt worden
 • Jullie helpt terug te kijken op een ruzie en te zien hoe je gedrag wordt aangejaagd door jullie patroon en hoe je dat kan stoppen
 • Helpen om onderliggende emoties met elkaar te delen en op een heldere manier te verwoorden wat je nodig hebt en elkaar hierin te steunen
 • Helpen over seksualiteit te praten in een veilige verbondenheid
 • Rituelen om je liefde levend te houden

Het ‘Houd me vast’-programma kent een vaste structuur en bestaat uit acht bijeenkomsten. Tijdens de bijeenkomsten werken we met videomateriaal, oefeningen & huiswerkopdrachten. Het is vooral de bedoeling dat je met je partner aan de slag gaat!

Wat kunnen jullie verwachten?

De opfriscursus is zo opgezet dat er een gezamenlijk gedeelte is, afgewisseld met gesprekken alleen met je partner. Groepsopdrachten ontbreken tijdens de groepsbijeenkomsten en er zijn weinig groepsdiscussies. Het is vooral de bedoeling dat de partners samen – met elkaar – aan de slag gaan. Tijdens de training werken we met videomateriaal en oefeningen. Individuele ‘problemen’ zullen we niet in groepsverband bespreken.

De relatiecursus Houd me Vast is een interactieve en leerzame cursus die concreet resultaat oplevert voor jullie relatie. Jullie leren hoe je samen met je partner een hechtere en veiligere relatie opbouwt. Dit doen jullie door de patronen te leren herkennen die nu een negatieve invloed hebben op jullie relatie.

Het belangrijkste onderdeel van de sessies zijn de gesprekken die jij en je partner samen voeren. Deze worden ingeleid met een toelichting en stukjes film, waarin andere stellen te zien zijn die eveneens deze gesprekken met elkaar voeren.

Na het bekijken van het filmpje gaan jullie samen ook een dergelijk gesprek voeren. Indien dat toch nog wat stroef gaat worden jullie daarin begeleid.

Jullie krijgen ook opdrachten mee die jullie thuis dienen uit te voeren. Deze opdrachten bestaan uit het voeren van gerichte korte gesprekjes die helpen om het geleerde vast te houden. Deze gesprekjes zijn een aanzet om het gene wat jullie hebben geleerd een ‘gewone’ manier van met elkaar omgaan te laten worden.

Samen aan het werk?

Dat kan met het EFT-werkboek voor (echt)paren. Dit werkboek is bedoeld voor paren die hun emotionele band willen versterken of over verdriet in hun relatie heen willen komen. Overal in het boek zijn, naast de relatieversterkende oefeningen, verhelderende voorbeelden uit de praktijk te vinden, als steun, toelichting en inspiratie.

De relatiecursus Houd me Vast leert jullie o.a. hoe:

 • Je eigen reacties en behoeften en die van je partner beter te begrijpen,
 • Interactiepatronen die pijn en afstand in de relatie brengen te herkennen en te beïnvloeden,
 • Jullie spanningen, stress en conflicten in de relatie kunnen verminderen,
 • Oud zeer te vergeven,
 • Je je betrokkenheid met je partner kan tonen,
 • Intimiteit en plezier met elkaar te bevorderen.

 

Resultaten

De resultaten van het Houd me vast relatieweekend zijn goed: 90% van de paren ervaart een significante en blijvende verbetering.

 

Aanmelding of gratis kennismakingsgesprek of het bij jullie past

 • De ‘Houd me vast’ cursus zijn 8 dinsdagavonden. 
 • Het programma is van 19.30-21.30 Je gaat actief aan de slag met het gelijknamige boek en gespreksoefeningen in een emotioneel veilige situatie.
 • Investering:320 euro per stel voor 8 bijeenkomsten

Je kunt je aanmelden en/of informeren bij Peter van der Ven. Mobielnummer is 06-51404331 en het e-mailadres isplamvdven@outlook.com.

Begeleiding Houd me vast

De leiding van de ‘Houd me vast’-bijeenkomsten is in handen van EFT-therapeut Peter van der Ven en Lilia van der Ven-Rayos, die getraind is in het ‘Houd me vast’-trainingsprogramma. Het programma is gebaseerd op het bekende boek Houd me vast van Sue Johnson. Doe de relatietest voor jullie relatie: https://www.eft.nl/home

Opfris relatiecursus: Houd-Me-Vast start dinsdagavond 15 oktober Regio Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *